Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velká terária - jak na ně?

Ahoj. Jdu stavět barák a protože jsem zvířátkomil, chci ho rovnou navrhnout i s velkými terárii. Vím, že moje dotazy budou asi divné, ale velkým teráriím moc nerozumím. Zároveň chci podotknout, že terária (nalepená na stěnu, zbytek osb a sklo/plexisklo) a zvířata chci dělat a přidávat postupně, aby bylo na vše dost času. Nicméně barák už potřebuji vyprojektovat teď.

Abych se tedy dostal k dotazu:
Chci tři velká terária s venkovními výběhy pro agamy, bazilišky (tam si nejsem jistý, zda venkovní výběh ocení?) a tamaríny žlutoruké. Velikosti ještěři cca 2m*1,5m a 180 výška, samozřejmě terasy a větve; opičky cca 3m*1,5m a cca 220 výška. Venkovní výběhy samozřejmě otevřu jen při správném počasí. V každém terku bude tedy okno, aby se dalo otevřít a dostat se jím ven. A to je první věc - je možné, že v terku bude díky oknu vedro? Mohl bych před okna zasadit stromy, aby stínili, pokud bude třeba. Taky mě napadlo celou střechu výběhu udělat ze dřeva, aby poskytovala stín - kryla okno. Půjde to tak? Mělo by to být situováno na jih.
Další, co mě zajímá, je, zda jde větrání vyvést ven - spodní vevnitř, horní ven - nějakou větrací mřížkou, která by se třeba v případě mrazů mohla uzavřít? Nebo jestli je to blbost a má být na stropě a větrat do místnosti?
Chci mít podlahové topení - mám ho natáhnout i pod terárka nebo je nechat bez toho a vytápět jen žárovkami nebo nějakým přidaným topným tělesem?
Bazilišci a agamy budou u sebe - vevnitř bude lepší je oddělit stěnou, aby na sebe neviděli? A co venku? Výběhy by byli z malého pletiva - měli by se dát mezi ně (tady už u nich budou i opičky) prkna nebo se nebudou vzájemně stresovat? K opičkám asi určitě, aby k nim nestrkali pacičky, že?
Mockrát vám děkuji za odpovědi a vzhledem k délce mého dotazu vám to tu ještě bodově shrnu, abyste věděli, na co odpovídat, když už si se mnou dáte tu práci.
1) neudělá okno v teráriu moc vedro? Jak ho zastínit?
2) jak udělat horní větrání - jde vyvést ven?
3) podlahové topení
4) mohou na sebe zvířata vidět?
5) ocení bazilišci venkovní výběh?
Ještě jednou děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny