Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem K. Vary - chovatel velkých škrtičů?

Je v Karlových Varech a okolí chovatel velkých škrtičů, jenž by uvítal 2 velké potkany na zkrm? (600g+) Můj had je odmítá. Čím dříve, tím lépe, nemám zde pro ně uzpůsobené podmínky, usmrtit a hodit na mrazák je nedokážu. Oba potkany daruji. Nutný osobní odběr.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikdo rozumný si nebude vyzvedávat potkany, kteří byli v kontaktu s neznámým hadem - který navíc z n…
Afričan_jinde 13.06.2016 15:29
Afričan_jinde
Předpokládal jsem, že již dospělé jedince zvládne, bohužel jsem pravděpodobně přecenil velikost. Men…
Tricky 13.06.2016 16:23
Tricky
Já jsem jezdil několik let v autě bez zapnutých bezpečnostních pásů a nikdy jsem se nezabil. Je toto… poslední
Afričan_jinde 13.06.2016 16:30
Afričan_jinde

Nikdo rozumný si nebude vyzvedávat potkany, kteří byli v kontaktu s neznámým hadem - který navíc z neznámých důvodů nechce žrát. Hygiena chovu má svoje opodstatnění - obzvlášť u hroznýšovitých hadů.

PS - pokud chováte hady, kteří žerou velké potkany, doporučuji krmit usmrcenými. V opačném případě riskujete poranění chovanců. Pokud nemáte na to usmrtit je (způsobem v rámci zákona(člověk se musí pojistit, že?)), možná není chov velkých škrtičů pro vás. Ano, v přírodě loví živá zvířata - ale velcí hadi bývají často zjizvení.. a adultní velikosti se nedožijí všichni.

Předpokládal jsem, že již dospělé jedince zvládne, bohužel jsem pravděpodobně přecenil velikost. Menší jedince následně pozřel. P. bivittatus jsem krmil dospělými živými potkany několik let bez jediného problému či poranění, nyní 450cm bez jediné jizvy, tudíž bych to tak dramaticky se zkrmováním živých potkanů neviděl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru