Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kajmanka drava a zakon?

Znám amerikokanadu, kterému se věnovali, pes chodil na cvičák, byl super vedený. Poslouchal jak hodiny, okolí mohlo jen závidět. Kdyby se tehdy skládaly zkoušky o nichž jste hovořila, těžko si představím někoho, kdo by ji složil, jako tihle majitelé. Pak přišlo děcko, následně druhé. A bylo po všem. Honička kolem dětí, peníze, nové zaměstnání, přestali mít čas vůbec psa vyběhat, vyblbnout, pokračovat dál v nějakém cvičáku bylo naprosté scifi. Jak by ta zkouška pomohla v tom, co se událo v následujících letech? O toho psa bylo v prvopočátku, resp. do jeho tří let parádně postaráno.
Přitom hodně problémů je právě se psy, kteří se nudí, jimž se nikdo nevěnuje a to, že je mají majitelé rádi prostě nestačí i když jinak psovi nechybí nic. Víte dobře sama, co se psem udělá pořádné vyběhání za míčkem, přetahovaná, nebo vyblbnutí na pneumatice. Nahoře uvedený příklad jasně dokumentoval tu nejideálnější představu majitele jakéhokoliv psího plemene. Pak se přihodí nějaká životní situace a pes je odstaven. Hotovo, šmitec. Nic neobvyklého, děje se to leckde a jedná se o častý případ mladých párů, kterým pes simuluje děti, než přijdou v reálu.
Za další - ovladatelnost je super věc, ale trvám na svém, že jen do té míry, kdy je zachována přirozenost plemene a to nač bylo vyšlechtěno. Chápu, že se do města nehodí, aby fila, kavkaz, nebo krašák startovali po každém, kdo udělá prudší pohyb rukou v blízkosti majitele, na druhou stranu to jsou vlastnosti, které patří k plemeni fila, kavkaz a krašák. Kdo chce blbečka na volno, aby s ním stíhal psát ještě sms, likovat někomu fuckbook a podobné záležitosti, musí se poohlédnout po něčem jiném. Osobně mi vadí i zlomení vodicí psy, natož si představit filu, co se nechá mazlit od každého. Nebo patříte k lidem, kteří by sráželi body na výstavách pastevcům za to, že si nenechají od cizího člověka prohlédnout zuby? Pevně doufám, že po řádcích co jste doposud napsala k nim nepatříte.
Stále jsem ale nepochopil, jak takové zkoušky mají ovlivnit to, aby zvířata žila v dobrých a důstojných podmínkách, jak jste napsala.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny