Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volný čas vytížených teraristů :)

Tak nějak by mě zajímalo, kolik volného času máte, když se věnujete teraristice. Jelikož mně teraristika zazdila většinu mých volnočasových aktivit (nestěžuji si). A to nemám tolik chovanců, jako většina z Vás. :)
Bydlím u rodičů - studuji a moje mamka si výslovně stěžuje, že jsem v pátek večer doma, obdělávám terária a "neožírám se jako moji vrstevníci". :D

Takže Teraristé, jak je to s Vámi a Vaším volným časem? :D

Předmět Autor Datum
Nedávno se mne manželka zeptala,kdy jsme si spolu jen tak sedli u kafe.Já si s ní to kafčo dám každe… nový
Nuty 07.07.2016 23:28
Nuty
Ahoj. Nu dobré zadání dotazu=" a što éto vlastně ten volný čas?:-D" Asi tak pokud se rozhodneš mít… nový
Petrš 08.07.2016 08:53
Petrš
S tím protějškem je to svatá pravda... Mně takhle jednou přítel řekl "Buď já nebo ta havět". Bez kom… nový
Mammals 08.07.2016 09:48
Mammals
Ja na to cvicim pribuzenstvo. Pred odjezdem vzdy oblepim terarka papirkama s popisem velikosti cvrck… nový
chsajarsa 08.07.2016 10:13
chsajarsa
Oproti vám toho máme jen málo, ale s jistotou můžu říct, že největší žrouti času jsou malá terária a… nový
V.R. 08.07.2016 13:52
V.R.
Tak to spis o tom, ze to jsou hadi nez, ze jsou velci ne? Me teda pece o varany zabere priblizne ste… nový
chsajarsa 08.07.2016 14:00
chsajarsa
Je tam i míň času na uklízení, člověk nestáví nějaký ten čas čuměním, páč se stejně nehýbou :-) S va… nový
V.R. 08.07.2016 14:25
V.R.
:-D:-DNojo copak o to když nemají své dny a nechtějí si mermomocí ubikaci předělat k obrazu svému ta… nový
Petrš 08.07.2016 14:45
Petrš
Asi mám zkreslené představy, máme hady na dlaždicích, krmíme mrtvým. Sice máme blíže nespecifikovate… nový
V.R. 08.07.2016 14:57
V.R.
No jak, zvířata obvykle bezezbytku zaberou veškerý ten "volný čas" :-) nový
Aurifer 08.07.2016 22:56
Aurifer
Času máme všichni stejně, 24 hodin denně :-D nový
Melda 08.07.2016 23:11
Melda
:-DNojo no je to kolikrát málo=to pak stačí nesnídat,neobjedvat a nevečeřet a hodí to 25:-D. nový
Petrš 09.07.2016 09:15
Petrš
Jakej volnej čas, o čem to mluvíte? :-D nový
MadMike... 09.07.2016 09:31
MadMike...
Zdravím, chtěl jsem poprosit o radu mám ve výstavbě terarium 175*140*100 images /2.jpg/ poprosil b… nový
joins 17.07.2016 15:58
joins
Vy nejíte DELI???!!! - pro den, který trvá 25 hodin:-D nový
Epanterias 09.07.2016 17:39
Epanterias
jo, času máme všichni stejně málo :-D nový
Aurifer 09.07.2016 13:07
Aurifer
Tak koukám, že je to vyřešení, den je prostě krátkej :-D nový
Melda 09.07.2016 20:46
Melda
Ahoj, záleží, kolik toho doma člověk má. Já mám dvě skupiny agam, skupinu suchozemských želv a něja… poslední
Zydy 17.07.2016 20:20
Zydy

Nedávno se mne manželka zeptala,kdy jsme si spolu jen tak sedli u kafe.Já si s ní to kafčo dám každej den povídám si,ale holt při tom měním listí lupenitkám,krmím hady,čistím terárka atd.Občas zmizim v myšárně nebo mažu do lesa na ostružiny.Už si na to zvykli i návštěvy.Na to pivko si zaběhnu v sobotu večer.Obdivuju lidi,který maj v chovu daleko víc zvířat než já a k tomu ještě "hospodářskou užitečnou zvěř":-D.Osobně je podezřívám,že mají někde schovaný stroj času,spíš mají "propracovanější systém" než já.Někdy mám strach co bude,když budu muset být v nemocnici.Už jsem měl jednu ruku nefunkční a bylo to peklo.Celá rodina se dle mích instrukcí snažila,ale stejně jsem je jen buzeroval,protože já to přeci dělám líp.No užili si se mnou.

Ahoj.
Nu dobré zadání dotazu=" a što éto vlastně ten volný čas?:-D"

Asi tak pokud se rozhodneš mít více zvířat je to hult něco za něco.Já třeba nebyl na dovolené s rodinou tak 35 let nojo ale to jeden musí mít k sobě ten správný protějšek za léta vytvarovaný do té správné podoby:-D.

Hele Nuty ono se to dá v nemocnici vydržet,ale pokud budeš jako já(v loni jsem tam musel hlava ne hlava) tak to si s tebou lékaři užijí:-D místo plánovaných 14 dní jsem tam vydržel 6 a již jsem pádil dom.Požádal jsem syna aby nenápadně zaskočil domů a zkontroloval jak tu máma s tím bojuje a když mě volal že supr,že už dokonce zkrmila i chovné myšáky tak jsem přemluvil pana primáře aby mě pustil a bylo to no.

S tím protějškem je to svatá pravda... Mně takhle jednou přítel řekl "Buď já nebo ta havět". Bez kompromisů tu "havět" furt mám a dokonce ve větším množství. :D

Asi před dvěma lety jsem byla na operaci s kolenem - jen pět dní v nemocnici, všichni mě ujišťovali, jak je všechno OK. Po příjezdu domů běhali všude cvrčci a sarančata (naštěstí jsme v tu dobu šváby neměli), náš jorkšírák se vycvičil až tak, že jakmile cokolil uteče, tak to žere, takže po pár dnech všechny cvrčky vyžral. Zvířata přežila bez ujmy, ale rodiče to rozdejchávali ještě dost dlouho po té. A následná buzerace z mé strany taky nabyla to pravé ořechové. :D

Ja na to cvicim pribuzenstvo. Pred odjezdem vzdy oblepim terarka papirkama s popisem velikosti cvrcku a frekvenci krmeni, ale je pravda, ze manzelka uz se ted hrozi, kdy zase odjedu na sluzebku. Na dovoleny se zatim vzdy nekdo nasel. Mam neco pres 50 terarek z toho je vetsina felzum a kdyz potrebuju usetrit cas, tak to dam za 30-40 minut, ale normalne se s tim bezne crcam 2h kazdy den, coz jeste neni tak hrozne. Ve 20h vezmu notebook, pustim film a jdu krmit.

Oproti vám toho máme jen málo, ale s jistotou můžu říct, že největší žrouti času jsou malá terária a malá zvířata. Terárko s gekončíkama, terárko s pagekonama a pár pavouků mi týdně zabere mnohokrát víc času, než našich 9 hadů dohromady.
Takže za mě sláva velkým zvířatům :-) Sice jsou tam nevýhody (prostor, možnost že tě to sežere atp:)).) ale na čas jsou skvělí :-)

Je tam i míň času na uklízení, člověk nestáví nějaký ten čas čuměním, páč se stejně nehýbou :-) S varany jsem zatím tu čest neměla. Ale obecně velká zvířata žerou méně často, než malá a dělají sice větší bobky, ale ne tak často. A málokdo má třeba niláka, vekou krajtu, nebo krokodýla v biotopovém terárku, které drží načančané, tudíž mu péče o tera zabere víc času. A odpadá čas na péči o krmný hmyz.

:-D:-DNojo copak o to když nemají své dny a nechtějí si mermomocí ubikaci předělat k obrazu svému tak krom dennodenního čistění nádrží s vodou to celkem jde =ale pro změnu neběháš kolem hmyzákú ale lítáš kolem myšáků a potkanů oni takové "popelnice" př.Salvator a ještě ke všemu adulti i když jsou na "dietě"pár v poho stačí za 14 dní zblajznout produkci od 4 samic potkanů a 6 myší + teda dostávají ještě kapr,losos kreveta nu a když se ti časem nahromadí takových šmoulů více tak to teda zlatí hmyzácí:-D.

Asi mám zkreslené představy, máme hady na dlaždicích, krmíme mrtvým. Sice máme blíže nespecifikovatelný počet potkanů v králíkárně (ti zaberou víc času, než hadi), ale potkani jsou jen na chuť na začátek. Ostatní žrádlo je v mrazácích.
Takže své tvrzení asi musím trochu upravit na "Zlatí velcí hadi" :-) Snad i pavouci dají víc práce :-D

Ahoj,

záleží, kolik toho doma člověk má. Já mám dvě skupiny agam, skupinu suchozemských želv a nějaký hmyz, a volný čas převážně mám, že stíhám někdy i ty páteční večírky. Musí se vymyslet, co nejvíce vychytávek, co údržbu urychlí a zjednoduší. Ale jinak je to šílený žrout času, a v mém případě v kombinaci s prací právníka, uff, někdy si říkám, zda má cenu jít spát na dvě hodiny. :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru