Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volný čas vytížených teraristů :)

Tak nějak by mě zajímalo, kolik volného času máte, když se věnujete teraristice. Jelikož mně teraristika zazdila většinu mých volnočasových aktivit (nestěžuji si). A to nemám tolik chovanců, jako většina z Vás. :)
Bydlím u rodičů - studuji a moje mamka si výslovně stěžuje, že jsem v pátek večer doma, obdělávám terária a "neožírám se jako moji vrstevníci". :D

Takže Teraristé, jak je to s Vámi a Vaším volným časem? :D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedávno se mne manželka zeptala,kdy jsme si spolu jen tak sedli u kafe.Já si s ní to kafčo dám každe…
Nuty 07.07.2016 23:28
Nuty
Ahoj. Nu dobré zadání dotazu=" a što éto vlastně ten volný čas?:-D" Asi tak pokud se rozhodneš mít…
Petrš 08.07.2016 08:53
Petrš
Ja na to cvicim pribuzenstvo. Pred odjezdem vzdy oblepim terarka papirkama s popisem velikosti cvrck… nový
chsajarsa 08.07.2016 10:13
chsajarsa
Oproti vám toho máme jen málo, ale s jistotou můžu říct, že největší žrouti času jsou malá terária a… nový
V.R. 08.07.2016 13:52
V.R.
Tak to spis o tom, ze to jsou hadi nez, ze jsou velci ne? Me teda pece o varany zabere priblizne ste… nový
chsajarsa 08.07.2016 14:00
chsajarsa
Je tam i míň času na uklízení, člověk nestáví nějaký ten čas čuměním, páč se stejně nehýbou :-) S va… nový
V.R. 08.07.2016 14:25
V.R.
:-D:-DNojo copak o to když nemají své dny a nechtějí si mermomocí ubikaci předělat k obrazu svému ta… nový
Petrš 08.07.2016 14:45
Petrš
Asi mám zkreslené představy, máme hady na dlaždicích, krmíme mrtvým. Sice máme blíže nespecifikovate… nový
V.R. 08.07.2016 14:57
V.R.
No jak, zvířata obvykle bezezbytku zaberou veškerý ten "volný čas" :-) nový
Aurifer 08.07.2016 22:56
Aurifer
Času máme všichni stejně, 24 hodin denně :-D nový
Melda 08.07.2016 23:11
Melda
:-DNojo no je to kolikrát málo=to pak stačí nesnídat,neobjedvat a nevečeřet a hodí to 25:-D. nový
Petrš 09.07.2016 09:15
Petrš
Jakej volnej čas, o čem to mluvíte? :-D nový
MadMike... 09.07.2016 09:31
MadMike...
Zdravím, chtěl jsem poprosit o radu mám ve výstavbě terarium 175*140*100 images /2.jpg/ poprosil b… nový
joins 17.07.2016 15:58
joins
Vy nejíte DELI???!!! - pro den, který trvá 25 hodin:-D nový
Epanterias 09.07.2016 17:39
Epanterias
jo, času máme všichni stejně málo :-D nový
Aurifer 09.07.2016 13:07
Aurifer
Tak koukám, že je to vyřešení, den je prostě krátkej :-D nový
Melda 09.07.2016 20:46
Melda
Ahoj, záleží, kolik toho doma člověk má. Já mám dvě skupiny agam, skupinu suchozemských želv a něja… poslední
Zydy 17.07.2016 20:20
Zydy

Nedávno se mne manželka zeptala,kdy jsme si spolu jen tak sedli u kafe.Já si s ní to kafčo dám každej den povídám si,ale holt při tom měním listí lupenitkám,krmím hady,čistím terárka atd.Občas zmizim v myšárně nebo mažu do lesa na ostružiny.Už si na to zvykli i návštěvy.Na to pivko si zaběhnu v sobotu večer.Obdivuju lidi,který maj v chovu daleko víc zvířat než já a k tomu ještě "hospodářskou užitečnou zvěř":-D.Osobně je podezřívám,že mají někde schovaný stroj času,spíš mají "propracovanější systém" než já.Někdy mám strach co bude,když budu muset být v nemocnici.Už jsem měl jednu ruku nefunkční a bylo to peklo.Celá rodina se dle mích instrukcí snažila,ale stejně jsem je jen buzeroval,protože já to přeci dělám líp.No užili si se mnou.

Ahoj.
Nu dobré zadání dotazu=" a što éto vlastně ten volný čas?:-D"

Asi tak pokud se rozhodneš mít více zvířat je to hult něco za něco.Já třeba nebyl na dovolené s rodinou tak 35 let nojo ale to jeden musí mít k sobě ten správný protějšek za léta vytvarovaný do té správné podoby:-D.

Hele Nuty ono se to dá v nemocnici vydržet,ale pokud budeš jako já(v loni jsem tam musel hlava ne hlava) tak to si s tebou lékaři užijí:-D místo plánovaných 14 dní jsem tam vydržel 6 a již jsem pádil dom.Požádal jsem syna aby nenápadně zaskočil domů a zkontroloval jak tu máma s tím bojuje a když mě volal že supr,že už dokonce zkrmila i chovné myšáky tak jsem přemluvil pana primáře aby mě pustil a bylo to no.

Ja na to cvicim pribuzenstvo. Pred odjezdem vzdy oblepim terarka papirkama s popisem velikosti cvrcku a frekvenci krmeni, ale je pravda, ze manzelka uz se ted hrozi, kdy zase odjedu na sluzebku. Na dovoleny se zatim vzdy nekdo nasel. Mam neco pres 50 terarek z toho je vetsina felzum a kdyz potrebuju usetrit cas, tak to dam za 30-40 minut, ale normalne se s tim bezne crcam 2h kazdy den, coz jeste neni tak hrozne. Ve 20h vezmu notebook, pustim film a jdu krmit.

Oproti vám toho máme jen málo, ale s jistotou můžu říct, že největší žrouti času jsou malá terária a malá zvířata. Terárko s gekončíkama, terárko s pagekonama a pár pavouků mi týdně zabere mnohokrát víc času, než našich 9 hadů dohromady.
Takže za mě sláva velkým zvířatům :-) Sice jsou tam nevýhody (prostor, možnost že tě to sežere atp:)).) ale na čas jsou skvělí :-)

Je tam i míň času na uklízení, člověk nestáví nějaký ten čas čuměním, páč se stejně nehýbou :-) S varany jsem zatím tu čest neměla. Ale obecně velká zvířata žerou méně často, než malá a dělají sice větší bobky, ale ne tak často. A málokdo má třeba niláka, vekou krajtu, nebo krokodýla v biotopovém terárku, které drží načančané, tudíž mu péče o tera zabere víc času. A odpadá čas na péči o krmný hmyz.

:-D:-DNojo copak o to když nemají své dny a nechtějí si mermomocí ubikaci předělat k obrazu svému tak krom dennodenního čistění nádrží s vodou to celkem jde =ale pro změnu neběháš kolem hmyzákú ale lítáš kolem myšáků a potkanů oni takové "popelnice" př.Salvator a ještě ke všemu adulti i když jsou na "dietě"pár v poho stačí za 14 dní zblajznout produkci od 4 samic potkanů a 6 myší + teda dostávají ještě kapr,losos kreveta nu a když se ti časem nahromadí takových šmoulů více tak to teda zlatí hmyzácí:-D.

Asi mám zkreslené představy, máme hady na dlaždicích, krmíme mrtvým. Sice máme blíže nespecifikovatelný počet potkanů v králíkárně (ti zaberou víc času, než hadi), ale potkani jsou jen na chuť na začátek. Ostatní žrádlo je v mrazácích.
Takže své tvrzení asi musím trochu upravit na "Zlatí velcí hadi" :-) Snad i pavouci dají víc práce :-D

Ahoj,

záleží, kolik toho doma člověk má. Já mám dvě skupiny agam, skupinu suchozemských želv a nějaký hmyz, a volný čas převážně mám, že stíhám někdy i ty páteční večírky. Musí se vymyslet, co nejvíce vychytávek, co údržbu urychlí a zjednoduší. Ale jinak je to šílený žrout času, a v mém případě v kombinaci s prací právníka, uff, někdy si říkám, zda má cenu jít spát na dvě hodiny. :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru