Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otrava

Zdravím,
máme větší venkovní chov potkanů, bohužel ne na svém pozemku. Při dnešním krmení jednoho z hadů jsme zkrmili potkna, který byl evidentně v posledním tažení. Až po nakrmení hada oním potkanem jsme si při krmení ostatních potkanů venku všimli, že kolem úřadoval někdo s jedem. Máme potkany na průchozím školním pozemku, sousedí s tenisovými kurty a vedle kotců jsou kompostéry, takže se tam drží i divocí potkani. Někoho asi iritovali a jal se trávit. Buď se mu utrhla ruka i do kotce, nebo nemáme úplně 100% krysotěsné ubikace. Každopádně okolo se povalovalo několik mrtvol a zabíjeli jsme několik dožívajících zvířat vykazující jasné známky otravy některým z jedů, který působí jako blokátor vit. K. V kotcích zatím vše OK (krom toho zkrmeného). Problém je ten, že jedno otrávené a dožívající zvíře jsme zkrmili (vypadalo prostě jako samice, co se špatně okotila. Nenapadlo nás, že důvod krvácení z konečníku/pochvy je otrava).
Nakrmený had je mládě PMB, cca 5 kg. Veterinář z Veopetu v Pardubicích nám doporučil dávat hadovi příští 3 týdny 1x denně 2 kapky Hydrovitu K1. Vitamínem K prý nelze předávkovat a mělo by to vyrušit účinky jedu. Stejný postup nám potvrdila ještě jedna veterinářka.
Pevně doufám, že nikdo nemáte stejnou zkušenost, ale přesto se ptám: Je doporučený postup dobrý? případně máte někdo jiné nápady? Nebo ideálně, jak donutit zdravého a žravého hada, aby vydávil kořist? Potkana sežral dnes před polednem.
Předem díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny