Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Určení mutace BOA

Zdravím. Nedávno jsem zakoupil samici b.c. a jelikož se v mutacích a jednotlivých poddruzích ještě příliš neorientuji, uvěřil jsem prodejci a po pár diskuzích s chovateli mám pocit, že mutace nebyla určena správně.

Samice mi byla prodána jako Hog Island. Co jsem dohledal u chovatele na webu, měl samici určenou pouze jako T+.
Opravdu černý pigment na sobě žádný nemá, dle teploty a světla mírně zesvětluje/tmavne. Nevylučují se náhodou tyto dva popisy navzájem? Dle fotek z googlu mi opravdu nejvíce sedí na T+, avšak nechápu, proč mi byla prodána jako Hog Island. Chovatel mi připadal jako seriózní člověk s nemálo úspěchy, tak doufám, že jsem z toho jelen pouze já.

PoWC.jpg
b7fvg.jpg
5Ns6a.jpg

Předmět Autor Datum
Hog Island to není ani omylem, ale nepřipomíná mi to ani T+, alespoň ze mě známých linií. Tahle zbar…
Epanterias 04.08.2016 12:53
Epanterias
Tlamka byla popálená, po svleku je již v pořádku. Takže myslíte, že jsem se "napálil"?
Rose 04.08.2016 13:22
Rose
No hog island to není ani omylem, takže co myslíte?
Epanterias 04.08.2016 13:26
Epanterias
x3U2c.jpg foto od chovatele pod kategorií T+. Jen mi nejde do palice, proč psal, co psal. Chápu, kdy…
Rose 04.08.2016 13:34
Rose
Na tomhle případu je přesně vidět, jak moc udělají kvalitní fotky. Podle předchozích fotek, navíc s…
Epanterias 04.08.2016 14:32
Epanterias
S čistým hogem nepočítám ani náhodou. Kdo ví, možná to chovatel popletl. Co studuji T+ nacházím dost…
Rose 04.08.2016 14:54
Rose
Díky za rady, ještě mu napíšu a poptám se. Ostatně ať to bude jakkoliv, je pro mne nádherným zvířete…
Rose 04.08.2016 14:57
Rose
To ano, zvíře je to hezké:-)
Epanterias 04.08.2016 15:14
Epanterias
Tak tohle mě docela vytočilo a zklamalo. Místo aby jste kontaktovala přímo mě a zeptala se, tak se z…
VF 05.08.2016 08:42
VF
Zdravím, omlouvám se, hada od Vás brala přítelkyně, nikoliv já, tudíž mi předala informace pouze z j… poslední
Rose 05.08.2016 14:53
Rose

Hog Island to není ani omylem, ale nepřipomíná mi to ani T+, alespoň ze mě známých linií. Tahle zbarvenou jsem měl i samici obyč mixáka. Navíc má to zvíře potlučenou (oteklou?) tlamu. To zesvětlování a tmavnutí pozoruji i u jiných hroznýšů, nejen u hogů. Snad se Vám k tomu vyjádří i někdo další (míním hlavně tu tlamu - s tím hogem jsem si jistý 100%).

Na tomhle případu je přesně vidět, jak moc udělají kvalitní fotky. Podle předchozích fotek, navíc s tou tlamou jsem tedy zvíře za hoga nepovažoval. Podle těchto fotek to zvíře ale vypadá jinak než z těch předchozích. Zkuste se informovat u chovatele na původ toho zvířete. Já jsem nikdy čistého T+ hoga neviděl, ale třeba jste si jen nerozuměli a mělo jít o T+ (jako jsou T+ ruské linie)v kombinaci s hogem (hypo). Albino hogové taky nejsou přírodní albino hog, ale gen byl přenesen na hogy pářením s sharpy nebo kahly. Dost možná je to myšleno takhle. Každopádně beru zpět svoje předchozí tvrzení, podle těchto fotek už to zvíře vypadá, že krev hogů má. Jestli 100%, nevím.

Tak tohle mě docela vytočilo a zklamalo. Místo aby jste kontaktovala přímo mě a zeptala se, tak se zeptáte tady. Neříkal jsem že je to čistý hog, ale že je kříženec s hogem a nebude tak velká, a genetika není ještě nijak ověřenái. T+ Hog Island jsem taky říkal, že je jen můj pracovní název. A původ je od Albinosnakes.cz , což jsem Vám taky řekl.

Zdravím, omlouvám se, hada od Vás brala přítelkyně, nikoliv já, tudíž mi předala informace pouze z jejích úst a moc jsem tomu nerozuměl. Zajímal mne jen názor ostatních, neb pár chovatelů se mi vysmálo a když jsem tehdy našel Váš prodejní inzerát na iFauně, psalo se o Hog Island s neověřenou genetikou, nikoliv o kříženci, tak mi to nebylo jasné. Čímž nechci tvrdit nic proti Vám, jen jsem váhal, kterého samce bude lepší k samici připustit při požadovaném výsledku co do dané mutace nejhezčích mláďat. Ale když mi pak psalo x chovatelů, že v tom hoga nevidí ani náhodou, trochu mne to zamrzelo a chtěl jsem znát názory dalších. Neberte si to osobně. Je možné, že přítelkyně informace při příjezdu pomotala a uvedla mne tak v omyl ona. Hezký den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru