Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá nežere a začíná být neaktivní

Achjo, je tady zivo jak na pitevne, tak se do toho zase pustim ja...

- 4-mesicni a 20cm, to nejde moc dokupy. V tomhle veku ma mit dobre zivena zdrava vousatka o dost vic (30+cm) a v 4 mesicich uz nebyva zadny problem krmit z ruky nebo z pinzety - nemusite ji tam hmyz volne poustet. (u vousatek mi prijde krmeni "z ruky" vhodnejsi). 20cm mivaji mladata tak v 6-8 tydnech, jsou to plasani, a v tomhle veku je krmim tak ze se do odchovny vysype nejaka ta hrst hmyzu ktera je do par minut zdecimovana.

- terarko je pro takoveho prcka v tuhle chvili prilis velke, problem prave s krmenim, kde se v tomhle hmyz rozutece a snadno schova. Nez povyroste je prave vhodnejsi odchovna tak cca. 60x30cm pudorys, zarizena ciste ucelove - zdroj tepla a pod nej nejaky ten kamen, svetlo, UV. Zadne velke schovky a prolejzacky.

co se terarka tyce:

-- ten bily akvarijni pisek vyhodit, je nevhodny. Dat tam obycejny pisek "do detskych hrist"
-- dokud je mlade plache, tak zakryt ty boky, at neni v "otevrenem prostoru"
-- nechte tam trvale nejake "zelene" krmeni, dokud to jde tak natrhat venku listy pampelisky, jinak treba polnicek, rukolu atd.
-- zkuste krmit treba malymi nymfami svabu misto cvrcku, ti se v tomhle terarklu bleskove rozutecou a schovaji
-- bohuzel to pozadi neni moc stastne resene, ta jeskyne/schovka tam atd. Ale s tim ted uz tezko neco delat
-- spatne osvetleni a vyhrev, jako zdroj UV pokud uz ne vybojku, tak radej nejaky "kompakt", treba Reptile UVB 200 20W, a dat ji k vyhrevnemu mistu, vyhrevne misto udelat normalni obycejnou reflektorovou zarovkou ("bodovkou"), ne timhle predrazenym cervenym nesmyslem. A zarivku - trubici nahradit necim poradne sviticim s dobrym spektrem, Narva biovital treba. Potrebujete intenzivne prosvetleny prostor, a ta UV linearka sviti ve viditelnem spektru prachmizerne ( o te infra lampe vubec skoda mluvit) a navic nejaky smysluplny dosah UV z ni je velmi nizky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny