Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - písek/kačírek

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit, většinu diskuzí jsem pročetla, ale nenašla to, co potřebuji. Mám problém s agamkou, kdy dlabe písek v terárku. Nyní je u veterináře, kdy zřejmě i u něj dlabala písek a ucpala se jí střeva. Pan doktor nám dnes sdělil, že písek o menší hrubosti prostě "ochutnává" a že budeme muset pořídit větší hrubost. Potřebovala bych poradit jakou hrubost ideálně, popř., šel by použít kačírek o hrubosti 4 - 8 mm? Další takový problém je, že v terárku budou i samičky, tak aby větší hrubost zas nevadila jim... Rozhodně už nechci opakovat tuto komplikaci a aby si Agís zas něco nepřivodil, tak bych Vás chtěla požádat o radu, co tam ideálně dát. Doporučovaný písek do dětských pískovišť byl veterinářem rezolutně zamítnut, písek do filtrace asi bude taky malý... Moc děkuji za pomoc. Hezký den všem. Danča

Předmět Autor Datum
Ze je pisek do detskych piskovist nevhodny je nesmysl, to ze si agama pisku obcas lizne je uplne nor…
lucifer 30.11.2016 22:37
lucifer
Děkuji za reakci. Upřímně mám sto chutí tam ten do pískovišť dát. Tu misku s minerály tam má, navíc… poslední
ddancaa 01.12.2016 09:06
ddancaa

Ze je pisek do detskych piskovist nevhodny je nesmysl, to ze si agama pisku obcas lizne je uplne normalni. Musi jit ale o normalni kopany nebo (jeste lepe) ricni zluty - hnedy pisek s omletymi zrnky, ne nejakou drť (už jsem potkal v bastlshopech prodavan jako "do piskoviste" taky), zrna s ostrymi hranami jsou spatne. Proto je nevhodny i akvaristicky "kremicity" nebo ten filtracni. A neni od veci nechat v terariu i misku s mineralni smeskou (plastin s roboranem, mlety vapenec atd.) at si z neho klidne zobne kdyz bude chtit.

- zkuste se mrknout v jakem prostredi agamy ziji: https://www.google.cz/search?q=pogona+habitat&num= 20&tbm=isch

Děkuji za reakci. Upřímně mám sto chutí tam ten do pískovišť dát. Tu misku s minerály tam má, navíc tam má i hlubší misku, kde má dubie a tam vitamíny má taky lehce na dně, aby zobal dubie s vitamíny když má chuť, vápenec tedy pořídím a dám mu ho tam také. Moc Vám děkuji za radu, zkusím ten do pískovišť a kdyby to nevyhovovalo, tak pořídím ten říční.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru