Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá-nežere ://

UVB je absolutne nedostatecne, tohle je zdroj vhodny do malinkate odchovnicky, s nejakou ucinnosti max. do 10-15cm (a to jsem jeste echt optimista). Vyhrevne misto "zadne" (tezko rict jak to topi "zespoda", nevim). V prostoru mimo vyhrevne misto by melo byt kolem 30°C. Osvetleni prostoru je taky nedostatecne.

Muj nazor - 13W UV usporku dejte pryc, nema zadny smysl - dejte tam idealne slusnou vybojku, ta vam udela i vyhrevne misto a nebudete tam muset mit topnou folii a ani bodovou vyhrevnou zarovku. (50W UV Sunlux asi, mozna i 70W? Vic by poradil Mad Mike) A na prosvetleni prostoru maximalne silnou zarivku jaka do te delky vejde, kvalitni trubici s dobrym svetlem (Sylvania Activa, Narva BioVital atd...).

Ad. agama - stav umerny podminkam, prijde mi trochu "zdrcla" ale vylozene kriticke to neni. Zlepsit podminky by bylo vhodne. Prijde mi obezni, takze nezrani neni vetsi problem. Ano, muze jit klide o pokus zimovat - pokud je jinak zdravotne OK, klidne ji doprejte 2-3 mesice klidu bez krmeni (vazne, bez obav). Nechat ji vyprazdnit, postupne vypnout vyhrev a snizit teplotu (idealne nekam k 20°C) a hlavne - nekrmit.

Terarium neni nejak vylozene spatne, rozmer OK, vetrani relativne dostatecne, jen lip vyresit osvetleni a vyhrev. A upravit trochu zarizeni, aby mohla trochu lip vyuzit prostor - k inspiraci je toho na webu hromada. Ten substrat mi prijde nevhodny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny