Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gekončík v nedobrém stavu - příčina?

Pro ujasneni - nejde o moje zvire, ale takovy klasicky pripad u znameho "koupime diteti terarko", to se o gekonciky nechtelo starat, rodice na to nemaji cas atd. Vzal jsem od nich cele tera tak jak to bylo ze se o ne postaram. Jde o dva gekonciky tipuju tak 3+ roky stare, jeden vypada relativne OK, ale druhy takhle:

http://umsle.peklo.biz/img/1484727582.jpg

- ano, lignocel tamm vidite spravne, je to puvodni tera jeste bez uprav, mam to tady asi tak 5 minut. Tenhle gekoncik je predpokladam na odpis a nic s nim nejspis nesvedu...? Muze tohle byt kvuli lignocelu? Otekly krk, celkem bych rekl ze i telicko + vychrtly ocasek. Podminky byly nejspis dlouhodobe spatne, zadny vlhky ukryt = vidim nesvleky na prstech, lignocel na spodku, netusim co teploty atd.

Terarko nejak doresim aby to bylo OK, s tim problemy nemam (vyhazu substrat, doresim ukryty, vyhrev atd.). Ale predpokladam ze tohle zvire uz nijak zachranit nejde. Puvodne jsem mel obavu ze pujde o kryptosporidie - proto jsem to vzal radej do prace, abych si je nedotahl domu. Ale co jsem videl gekonciky s timhle, tak tam chatra cele zvire, tohle je myslim neco jineho...

Budu vdecen za nazory zkusenejsich.


***edit***

- pokousim se odmocit aspon ty nesvleky, tak jeste foto zvrchu - neni to pekny pohled. :( Pritom jinak velikost OK, i pohyb porad jeste odpovidajici - ale zasoby z ocasku jsou na nule a telicko jak balon. Pohmatem ze bych citil vejce, to ne - jen cele bricho "nafoukle".

http://umsle.peklo.biz/img/1484733260.jpg

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny