Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosím doporučit zdroje tepla, světla a topení do většího výběhu želvy nádherné

Hlavní příčinou nedobrého stavu želv byl zřejmě 1)nedostatek UV záření správné vlnové délky a 2) to, že neměly místo, kde by se vyhřály. Skleník nepropouští UV. Pokud je střecha z plastu, neměl by nad želvami být baldachýn z vegetace.
Želvy obdržely tuto lampu: 160W UVB PAR38 ReptiSpa (http://www.robimaus.cz/uv-lampy-bez-predradniku-g1 44/lampa-160w-uvb-par38-reptispa-p1529) , která svítí a hřeje.
Nepůjdou se ohřívat pod infralampu, pokud je celkově tma a šero (nebudou se "slunit", když není slunce). Raději mají zdroj světla i tepla.
Starý výběh želvám vyhovuje více, neb jim stačí méně hluboká nádrž, ale potřebují kus souše.
Dále, výběh by neměl být vysypaný kammeny a už vúbec ne ostrým štěrkem (želvy obdržely písek na místo pod lampou vedle bazénku a listovku po zbylém výběhu). Pokud bude vrstva listovky výšky na "zahrabanou želvu" okolo, želvy se v případě chladu zahrabou.
Teplota vody pro želvy je nyní 15°C. Takto velké želvy (nejmenší má 18 cm krunýř) nepotřebují teplejší vodu (narozdíl od mladších a menších želv), když se mají kde vyhřát.
Dále, želvy mají raději čerstvou mrtvou myš (celou) a hovězí srdce (nakrájené na kostičky, nezmražené, koupené chlazené), než granule. Také řasy, vytažené z jiné nádrže. (Ve velké nádrži skutečně vypadaly, že řasy buď požvykují nebo primo opásají.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny