Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosím doporučit zdroje tepla, světla a topení do většího výběhu želvy nádherné

Dobrý den,
potřebovala bych doporučit vhodné zařízení, které dokáže prohřát a osvítit správným spektrem želvy nádherné. Želvy (3 kusy, kluk + 2 holky, nejmenší velikost cca 18 cm) začaly mít letos zdravotní problém (1 boule na noze u kluka, 1 bolák nad okem u samice). Podle veterináře a vlastně podle všech dostupných zdrojů mají příliš nízkou teplotu (voda 13°C, vzduch 18°C). Do současnosti (do letošní zimy, nejméně sedm let, samy jsou o hodně starší než 7 let) žily ve výběhu ve skleníku bez jakýchkoliv problemů. Želvy žily nejprve ve starém výběhu, pak několik let (2roky ?) v novém (starý výběh 1,5 x 1,5; včetně vodní plochy 1 x 0,7, hloubka "na želvu se vztyčenou hlavou nahoru"; nový výběh odhad: voda 1,5 x 1, hloubka cca 70 čísel, (1,5 kubíku) a ostrůvek). Po celou dlouhou dobu želvy neměly osvětlení ani topení ve vodě.
Letos před vánoci problém začal (respektive - provalil se, začít musel mnohem dřív), objevil se výrůstek na noze.(Nyní jsou želvy přeneseny do starého výběhu, neboť se mi subjektivně zdá, že jim tam bylo lépe, dostaly zdroj tepla - lampu s tepelným zářením, ale slabou, 75 W - špatně jsme odhadli výkon, takže to není ono). Nemám typ na to co způsobilo změnu, ve skleníku byly na jaře provdeny přestavby, duhý rok je jiný způsob vytápění, může kolísat teplota vice, než kolísala.
Nemám bohužel žádné zkušenosti s chovem plazů (ubikaci pro želvy řeším od včerejška) a potřebuju jim rychle pomoct.
Mohli byste prosím doporučit, jaké přístroje koupit (značku, výkon), aby měly zdroj tepla a světla, a jaké vytápění do vody (které zvládne ohřát tak velký bazének?)

S poděkováním Niky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny