Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem felsuma madagascariensis grandis - začínající chovatel, vitamíny, podivné chování, klouže po skle:

Ad1: nedávno v jiném vlákně napsal zkušený chovatel cituji: "Pokud budete rosit, tak vody urcite AD3 kombinal nedavejte. Felzumy pak mouzou mit problem s tim, ze jim to utvori film no nohach a nektere maji prblemy s lezenim po skle." Toto může být jedna z příčin klouzání po skle. Dále zmíním minerály a vitamíny. Jak už bylo napsáno, stávájící vyhoď pokud nevíš co obsahují a kup za pár korun Plastin, Roboran H a uhličitan vápenatý. V tom obaluj každé krmení, nebo alespoň co druhé krmení.

Ad2: krátkodobé zhnědnutí Phelsumy je normální. Příčin může být více. Momentální stresová situace (podněty zvenčí, chování samce), teplota (chlad,teplo) atd.
Ad3: patrně jak píšeš, komunikace se samcem

Ad4: ne je to málo a u noname přípravku už vůbec nemůžeš odhadnout co ji vlastně dlouhodobě podáváš a v jakém množství. Viz ad1. Roboran H + Plastin je ověřeno a používá to spousta chovatelů nejen u Phelsum. Pokud přidáš Biomin H což je lékařsky atestovaný uhličitan vápenatý, nic tím nezkazíš. Doporučuje se přidávat ke každému krmení, samozřejmě občas můžeš jedno krmení vynechat. Dávkování také záleží jak kvalitní krmný hmyz zvířeti podáváš.

Ad5: AD3 nepoužívám jelikož můžeš zvíře lehce předávkovat, což už bylo zmíněno. Tebou praktikované 3x týdně kapka už je daleko přes čáru. Pro začátečníky se doporčuje jedna kapka/ měsíc (do vody, nebo lépe do dětské přesnídávky,kašičky)Ale opravdu pozor. Vetšina chovatelů se shodla, že ReptiGlo UVB 5.0 je dostačující zdroj UVB, samozřejmě umístěný tak, aby zvíře mohlo co nejblíže k takovémuto zdroji, protože vyzařování UVB u těchto zdrojů už po 10cm rapidně klesá.

Ad6: Zbytečnost. Phelsumy potřebují světlo, je lepší přidat žárovku, nebo úsporku. Zvedneš tím intenzitu osvětlení a v Tvém případě i teplotu. 30 stupňů u žárovky je dost málo. Teplotní gradient má být cca 25-30 stupňů s lokální možností výhřevu na 34-35 stupňů.

Ad7: Nevím, každopádně platí a to nejen u Phelesum, čím pestřejší strava, tím lépe. Přes zimu švábi,cvrčci, léto luční koníci a jiný smýkaný hmyz. K tomu 1-2x do měsíce kašičku s medem a vitamíny.

A závěrem terárium 30*30*50 už je málo pro jednu dospělou grandisku, natož pro pár.
Vše by jsi se dozvěděl v jiných vláknech zde. Já se vůbec nepovažuji za zkušeného chovatele, přesně naopak, ale spoustu věcí jsem nastudoval ve vláknech a doplňující otázky např zde: http://tera.poradna.net/q/view/337816-zhodnoceni-t eraria-pro-phelsumu-madagascariensis

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny