Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gekončík noční - nechce žrát

Dobrý den,

před 3 dny jsem si pořídil skupinku 3 gekončíku nočních (2 samice 1 samec všechny kusy kolem 16cm, vzhledově ve výborné kondici), bohužel nereagují na potravu (ani z pinzety), a tak si cvrčci vesele poskakují v teráriu. Rozměry terária jsou 150x50x60, udržuji v něm teplotu 27 °C. Celá skupina je většinu dobrý na jedné hromadě v úkrytu z květináče. Nějaké typy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Terarium je velke (pro tri gekonciky vylozene obrovske), kde tu teplotu merite? Tam kde jsou gekonci…
lucifer 05.04.2017 22:00
lucifer
Teda pardon, ale gekončík v noci samo vidí a normálně loví, neblázněte :D To, že se jim dneska nechá… nový
lacerta. 08.04.2017 00:58
lacerta.
v UPLNE tme? Jak, cim? poslední
lucifer 08.04.2017 08:29
lucifer

Terarium je velke (pro tri gekonciky vylozene obrovske), kde tu teplotu merite? Tam kde jsou gekoncici? Tohle bude na vyhrati potrebovat dost wattu. Maji tam nejake lokalni vyhrevne misto/topny kamen/topnou folii pod terarkem a pod.? V takovem prostoru nez cvrcka najdou... Lepsi tam dat nejakou misku s moucnymi cervy. A jen moje zkusenost - je dobre jim tam nechat pres noc slaboucke osvetleni - staci 1-2 obycejne bile LED na zlomek proudu na ktery jsou stavene. V uplne tme ani gekoncik nocni nic nevidi a nelovi, s takovymhle slabym prisvitem klidne smejdi a lovi kdykoliv pres noc.

Jinak teda, pokud jsou dobre ziveni tak par dni nezrani nijak neuskodi.

Teda pardon, ale gekončík v noci samo vidí a normálně loví, neblázněte :D To, že se jim dneska nechávaj kabely a kameny topit i přes noc, aby náhodou při 20°C nenastydli, to je jedna věc. Ale zase z nich nedělejme úplný degeny :D

(To jen, že mě to pobavilo, zkušenosti mám normálně se sklepním chovem, kde fakt nesvítí vůbec nic...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru