Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terrárium výtápění - Eublepharis macularius

Nikdo se k tomu nema, no...ja se za odbornika na gekonciky v zadnem pripade nepovazuju, i kdyz nejake chovam... a za mne asi takhle:

- osvedcilo se mi mit u gekonciku i lokalni ohrev zespoda = topny kamen, nebo pod terarkem topnou folii (velke dobro!)
- netusim jak je to s folii pod sklenenym terarkem, nemam sklenene. U OSB/lamina staci dat tu folii pod nej
- ano, prohreje to v pohode skrz desku, energie se nemuze ztracet. Pripadne z druhe strany dat tepelnou izolaci, kus penoveho polystyrenu treba. Proste police, na ni penovy polystyren, na nej folii, a na tu terarko. Nebo klidne penovy polystyren prilepit POD polici - bude to porad pro teplo cesta vetsiho odporu. "Mensi odpor" bude skrz dno teraria. Ne, polystyrenu to neublizi, vydrzi cca. do 100°C a to ta folie nebude mit ani zdaleka.
- vyhrivat vzdy jen cast dna, oni si sami najdou kde se muzou vyhrat. A jen na teplotu kdy tam polozite ruku a citite "hreje to", nejakych 35-40°C hrubym odhadem.
- nebo misto folie dat dovnitr slabsi topny kamen - tenhle muzu doporucit.
- prostor taky pres den vyhrivam zarovkou, vykon dle potreby. Nemusi jit o zadnou predrazene ExoTerra, doma u gekonciku na to pouzivam treba ty male zarovky "do sporaku" (nebo "do lednice" - to same).
- Co se mi z ExoTerra osvedcilo jsou ale ty Night Glo, z jineho duvodu. Mam v jednom terarku IR kameru, a Night Glo v IR spektru sviti prekvapive slusne. Bohate staci nejslabsi 15W a kamerka vidi vic nez dobre :)

Pripadne nekdo upresni/ napise neco jineho ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny