Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chřestýšovec okinavský

Dobrý den. Prosím radu. Mám asi 4 týdny mládě Ovophis okinavensis ( délka 20-25 cm, NZ 2016/17 ?). Po tuto dobu se jednou svleknul bez komplikací. Zatím však nežral. O myší hole ani o cvrčka neměl zájem. Hydratován je dobře.
S tímto druhem hada zatím nemám zkušenosti. Je to ještě normální? Je nutné hada již stresovat násilným krmením. Je celé hole pro hada velké? Děkuji EH

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, mám je v chovu, tak něco málo informací pro Vás. Rozhodně vypnout všechny tepelné zdroje, č… poslední
Thulsa 14.04.2017 14:11
Thulsa

Zdravím, mám je v chovu, tak něco málo informací pro Vás. Rozhodně vypnout všechny tepelné zdroje, čím chladněji, tím lépe. Mimochodem mají raději přítmí, tak max. nějakou utlumenou zářivku, aby jste viděl do terária - není však třeba. Síťovaný strop chválím, vyhoďte štěpky, dejte rašelinu a rašeliník (rád se do něj zahrabe). Polovinu terária vlhkou, polovinu sušší - vybere si sám. Rosit 2-3x týdně tu vlhkou část. Vody se nebojte, mají ji v oblibě, ale trvale přemokřený substrát nemusí. Přidejte úkryty (korek, kořen) - on se pod to zahrabe. Co se týče krmení, žádné cvrčky, zkuste na noc dát už běhající osrstěnou - skákavku - pohyb ho vydráždí. Určitě necpat, žerou rádi, zejména samice - to jsou extra popelnice. V nejhorším koupit na rozkrmení létavku (žabky - R.. leucomystax). Větší misku s vodou.
Hlavně žádné tepelné zdroje!!! - žádné obavy, trávit bude v pohodě. Na Okinawě je teď kolem 15 - 18 stupňů. Sám je mám na toaletě a v noci s otevřeným oknem. Kdyby cokoliv, dejte zprávu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru