Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama Vousatá - nežere

Zdravím,
Vím, že to tu bylo a je pořád dokola, ale nevíme si už rady. Máme samce agamy vousaté, stáří 9 měsíců. Měří 42cm, váha 402g. Přestal zničeho nic žrát, už je to něco přes 3 týdny. Nevezme si vůbec nic co mu dáme, ani zelené. A to byl velký jedlík.Za tu dobu shodil zhruba 16g. Občas se napije. Jednou za den se nahřeje a pak zaleze do nejtemnějšího kouta a už nevyleze. Vybavení terária : Zářivka Narva biovital 21w, výbojka 50w s předřadníkem. A 35w halogenka. Teplota pod výhřevem 45°C. a ve studené části 26,5°C. Může to být pokus o zimování? máme být v klidu nebo navštívit veterinu? Díky moc za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Klidne muze byt snaha o zimovani. Podminky mi prijdou OK, mozna bych se snazil trochu prosvetlit i t… nový
lucifer 03.05.2017 13:00
lucifer
Je to písek do bazénové filtrace. Pampelišky tam má, jen už došly květy :D. Zophobasem jsem mu ráno… nový
Mantichora 03.05.2017 13:09
Mantichora
dalsi zarivkou urcite nic nezkazite :) Ten pisek - nevim, neni to takovy ten drceny s ostrymi zrny?… nový
lucifer 03.05.2017 13:24
lucifer
Když písek promnu v dlani, nepřijde mi, že by nějak řezal.jsou to spíš takové nepravidelné kuličky.… nový
Mantichora 03.05.2017 15:18
Mantichora
aha, no - tenhle uprimne neznam = nevim nakolik je/neni vhodny, pokud zrna nemaji ostre hrany melo b… nový
lucifer 04.05.2017 15:25
lucifer
Jak psal Luxifer, je v dobré kondici, menší půst mu absolutně neuškodí, má to na háku. :-) Odstínil… poslední
david.muzicek 02.06.2017 23:06
david.muzicek

Klidne muze byt snaha o zimovani. Podminky mi prijdou OK, mozna bych se snazil trochu prosvetlit i tu cast vlevo - ale nejspis to fotka dost zklesluje. Agamak moc pekny, kondice mi prijde velmi slusna = zatim se nic nedeje. Muzete zkouset ruzne druhy hmyzu, vetsinou jdou ukecat na zophobasy nebo sarancata. A trvale tam nechat vetsi misku s vodou a pampeliskama (klidne vcetne kvetu, chutnaji jim ;) )

- jaky druh pisku tam mate?

Je to písek do bazénové filtrace. Pampelišky tam má, jen už došly květy :D. Zophobasem jsem mu ráno mával před tlamou a nic. v terárku jsou tak 3-4 šváby dubia. Sarančata se na něm akorát vozí! Totálně je ignoruje! Prosvětlení levé části ....no zkusím pořešit. Buď přidám ještě jednu zářivku 90cm, nebo jen něco lokálně?

Jak psal Luxifer, je v dobré kondici, menší půst mu absolutně neuškodí, má to na háku. :-) Odstínil bych ten tmavý roh přesunutím kořenu na střed (popřípadě bych ho vyndal a nahradil spíš úhlopříčně vedenou silnou větví s hrubou kůrou). Bodovku bych nasměroval více na střed, aby se ten teplotní gradient více naklonil k chladnému koutu, kde bych nechal vylézt teplotu na těch 27,5-28,5°C. Zkrátka více simulovat nástup léta. Klidně začněte i s venkovním sluněním. Potravu dál zkoušejte co nejpestřejší, ale nemusíte to lámat přes koleno, nic se mu neděje. ;-) Jinak nevím, kolik hodin denně svítíte, ale klidně můžete mít denní svícení třeba na 13 hodinách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru