Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Roztoči na myších a v celé nádrži

Ahoj,

mám asi problém s parazity/roztoči u mých myší. Před cca čtyřmi měsíci jsem si pořídila myšky a nyní mám u nich v nádrži plno průhledných roztočů velikost cca 0,1 až 0,5 mm, dospělci jou nažloutí, velký kulatý zadeček, hruď i hlavička poměrně malé oproti tělu, nožičky ale znatelné pod lupou, křehké tělo, poměrně rychle se pohybují i na plastových stěnách nádrže. Roztoči jsou po celé nádrži, včetně stěn, ale napadli i myšky. Nemají strupy, takže si nemyslím, že by se jednalo o svrab nebo něco podobného, mají ale trochu zarudlou kůži a nyní při čištění nádoby jsem našla dvě myši poměrně před smrtí, vyhublé a plné těchto roztočů, navíc jedna měla i zalepené oko. Nejvíce kolem uší, a zadních nohou, ale lezou po celém kožichu. Viz příloha, omlouvám se za kvalitu ale fakt to nešlo moc nafotit, je to foceno přes lupu. Prosím o pomoc s určením roztoče, návrhy na léčení, derazinfekci a prostě všeobecné rady. Jako substrát byly použity citronové piliny. Čištění probíhalo tak cca 1x za měsíc, nádrž je velká. Pravda je, že tentokrát byla nádrž asi dva dny lehce zapařená, nebyl čas na okamžité čištění. Díky propetka.

Tak teď jsem vygooglila toto vlákno: http://tera.poradna.net/q/view/257415-parazit-v-ch ove-svabov-shelfordella-tartara?page=r257419

a vypadá to jako ono, prosím o potvrzení a rady jak s tím do pryč, čím omýt zvířata a čím desinfikovat. Něco podobného jsem měla i užab ale tam jsem pak nasadila chvostoskoky a tyto roztoče už jsem neviděla.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny