Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemoc Agama

Dobrý den.Prosím o radu . Máme doma Agamku , 6,5 roku stará , od mláděte chovaná , nikdy žádný problém , žádná nemoc , terárium vyhovující , strava pestrá ( cvrcčci , šváby , červy , zelenina , ovoce ) . Před 4 dny se z ničeho nic přestal hýbat , celý zčernal a začalu mu z tlamy téct čírá , hustá , hlenovitá voda . Vůbec se nehýbe . Sadu na rozbor exkrementu jsme již obědnali . Byli jsme s ním na veterině , tam mu bylo píchnuto calcium a vitamíny , nic víc nám neřekli . Máte s tím prosím někdo nějakou zkušenost ? Předem moc děkuji za jakoukoliv radu !

Předmět Autor Datum
Nemohla nahodou sezrat neco jineho nez normalne? Treba nejakou pokojovou kytku a pod. Tipoval bych t… nový
lucifer 01.07.2017 00:00
lucifer
K ničemu "nenormálnímu" se nedostala . Agamkky máme 3 , všechny mají téměř identické podmínky , stra… poslední
Vasa416 01.07.2017 09:14
Vasa416

Nemohla nahodou sezrat neco jineho nez normalne? Treba nejakou pokojovou kytku a pod. Tipoval bych to bud na otravu, nebo nejaky vazny "vnitrni" problem. S podobnymi priznaky nam kdysi velmi rychle "odesla" jedna samicka - praskly vajecny foliku, zanet pobrisnice (prakticky neresitelne). V kazdem pripade je ten stav velmi vazny a nevidim to nijak ruzove. Ty zvirata na sobe nedavaji nic znat dokud to jen jde, pokud takhle najednou zkolabuje tak je takrka hrobnikovi na lopate.

K ničemu "nenormálnímu" se nedostala . Agamkky máme 3 , všechny mají téměř identické podmínky , stravu mají stejnou . Už nás i napadlo že chytla nějakého parazita protože jsme změnili dodavatele červů . Nicméně tyhle červy dostávali všechny tři a jen jedna je špatná takže tady problém nebude...... Včera po tom incidentu kdy jsme mu vylili onu hlenovitou tekutinu a zahřáli ho malinko ve vodě , se dnes po probuzení zdá o dost lepší... i černá barva ustoupila... Tím pádem mám podezření že je "JEN" hodně nachlazený takže ho necháme v klidovém režimu v teple , sem tam zahřejeme a uvidíme co dál . Konec konců nám ani nic jiného nezbývá protože všichni veterináři mají buď dovolenou , nebo nic protože je víkend... Vnitřní problém asi může být , ale zatím to vypadá spíš na to nachlazení ... Jinak agama je kluk takže to na foliku nevypadá... Samozřejmě moc děkuji za reakci ! Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru