Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá vhodné a kvalitní osvětlení, aktivita, krmení atd.

V prvni rade dat pryc ten koren, takovy jaky tam je a jak tam je nema pro agamu zadny smysl. Pak poresit osvetleni a vyhrev - kdyz uz tam je "bodovna" + "UV kompakt", tak je potreba udelat vyhrevne misto (na nem - vetsi kamen, bridlice - kolem 40°C) a k tomu mistu dat UV kompakt. A to tak aby byl do max. 15-20cm od zvirete, ma velmi nizky ucinny dosah. V prostoru pak aby bylo zhruba kolem 30°C. Pridat linearni zarivku na prosvetleni prostoru, cim silnejsi tim lepsi. Klidne svitidlo s dvemi trubicemi vedle sebe. Trubici jen pro svetlo, bez UV - u linearek je ten dosah jeste horsi nez u kompaktu (ktery kdyz povesite na oblibene misto splni ucel lip)

ad, "nezere" - kondice vypada relativne v poradku (chtelo by lesi fotku), tim bych se nejak zasadneji netrapil. Bacha, v roce a pul je to dospelec a ti uz zerou mnohem min nez mladata - mladata jsou vylozene nenazrane. Dospele krmime hmyzem klidne jen jednou za 3 dni, a tak aby byly "okomerne" tak akorat - ne hubene, ne prilis obezni. Jinak jen trvale dostupne "zelene" - od jara az do mrazu nejlip obycejne listy pampelisky - vzdy tam mit hrst listu ve vetsi misce s vodou, at si veme kdykoliv bude chtit.

S tim korenem ocasu jsem to nejak nepochopil, kdyz tak zkuste nejake detailni foto.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny