Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá pořád polehává a je celkově neaktivní

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu. Mám dvě samice agamy a jednoho samce. Jsou narozené v září minulý rok. V zimě jsem jerozdělil, protože samec začal být náruživý a samice před ním utíkali. Teď když samce vidí tak ho už vábí. Tak se chci zeptat, zda-li bych je mohl už dát k sobě. Jde mi o to, že když sem samce oddělil tak přestal být aktivní jenom polehává a neroste. Oproti samicím je tříčvrteční. V teráriu má zářivky biotvitl, kompakt reptieye a 75w výhřevné světlo. Včera mu jakoby tikala přední noha, podle různých fór jsem se dočetl, že mu chybí vápník. Nebo pokud je ještě nemůžu dát dohromady tak jestli nevíte nějaké opatření pro toho samce aby více jedl. Je fakt, že má skleněné terárium a oproti samicim ho má skromné. Děkuju moc za odpověď. Veselý
Bohužel mi nejde přidat fotografie :(

Předmět Autor Datum
foty pridat jde, ale pokud s tim mate problem (ono to neni zrovna moc intuitivni), tak treba nahrajt…
lucifer 17.07.2017 18:35
lucifer
Lnli Lnl8 Výhřevné místo má cca 45stupňů, a jinak je v teráriu cca 32stupňů a v nejchladnějším 28 st…
Jakub0904 17.07.2017 19:19
Jakub0904
Teploty OK, vseobecne to neni nejak tragicky spatne. Jen bych dal to UV jeste bliz k vyhrevu a mozna…
lucifer 17.07.2017 20:22
lucifer
Obaluju ve vápníku a tak jednou týdně ještě roboran H. Větší kořen to znaméná jako vyšší a s větší p…
Jakub0904 17.07.2017 20:32
Jakub0904
Ano, mysleno udelat tam pro ni nejake "pohodlne sezeni" to co je tam ted spis jen zavazi nez cokoliv…
lucifer 17.07.2017 22:36
lucifer
V odkazu níže je moje agama vyfocená. Dnes jsem ji měl chvíli na balkoně na sluníčku a hned jak sem…
Jakub0904 20.07.2017 13:44
Jakub0904
No mne to na fotkach prijde porad jako zvire ktere je uplne normalni, v docela ukazkove kondici (a i…
lucifer 21.07.2017 08:41
lucifer
Tak jsem to terárium předělal. Tak jestli mi na to kouknete prosím :) Děkuju moc LQXB
Jakub0904 27.07.2017 15:52
Jakub0904
jo dle mne v pohode. Jaky to ma pudorys?
lucifer 27.07.2017 18:03
lucifer
Původní terárium bylo 80x50cm a teď stou skálou tak 70x45cm. Ale stejně hned zaleze pod kořen a spí,… nový
Jakub0904 28.07.2017 07:04
Jakub0904
Ja bych to asi vic neresil, podminky mi prijdou OK, agama vypada dobre, a ted to klide muze byt i po… nový
lucifer 30.07.2017 23:11
lucifer
Tak teď 2 dny leží pod kořenem a převážně spí a ani se nehne. Dva dny má stejnou polohu. Nejí. Je to… poslední
Jakub0904 03.08.2017 19:23
Jakub0904

foty pridat jde, ale pokud s tim mate problem (ono to neni zrovna moc intuitivni), tak treba nahrajte na jpeg.cz a sem jen copy-paste to co bude v "Do fóra (BBCode)". Pricinu bych videl v podminkach, logicky. Ten kompakt reptieye mi nic nerika, co to presne je zac a jak daleko od agamy? Jake tam ma teploty - na vyhrevnem miste a v prostoru? SKromne zarizeni nevadi, pokud je to jinak OK teplotami, osvetlenim, UV zdrojem.

Teploty OK, vseobecne to neni nejak tragicky spatne. Jen bych dal to UV jeste bliz k vyhrevu a mozna o neco niz - pocital bych se smysluplnou davkou UV-B spis tak do 15-20cm od toho kompaktu. (50cm je IMHO jen vlhky sen majitele znacky) A taky zaridit to misto pod vyhrevem aby si tam mohla agama pohodlne lehnout - dat pryc ty male kaminky a maly koren, spis tam dat neco vetsiho s rozumnou plochou primerenou velikosti agamy. Agama mi prijde OK, vypada byt v rozumne kondici. Davate s krmenim nejake vitaminy/mineraly? Ono "je neaktivni" - je sama a nema duvod k nejake extra aktivite, to je celkem normalni. Kolik ted meri a vazi? Mensi vzrust muze byt klidne dedicnosti - ne kazdy vyrosteme do dvou metru....

Ano, mysleno udelat tam pro ni nejake "pohodlne sezeni" to co je tam ted spis jen zavazi nez cokoliv jineho. Jinak jen osobni nazor - nijak nenutim, ale pokud uz pro vousatky sklenene terarko, je dle mne lepsi zadni + bocni steny necim zakryt (treba jen prelepit samolepici tapetou).

To obalovani krmeni je OK (teda...v jakem "vapniku"?). Jedina neznama je pro mne ten UV kompakt - neznam, nevim - snad ramcove splnuje co by mel. S nedostatkem vapniku/D3 to myslim nebude nijak zavazne, agama aspon dle toho co je videt nevypada ze by jakkoliv stradala. (neuskodilo by lepsi foto samotneho zvirete) Pokud bude mit oblibene misto dostatecne blizko UV zdroji tak IMHO nebude potreba resit cokoliv dalsiho.

V odkazu níže je moje agama vyfocená. Dnes jsem ji měl chvíli na balkoně na sluníčku a hned jak sem sní zašel a ona viděla postel, tak hned do ní skočila a jakoby se zavrtala, taky v odkaze fotka. A jinak sem koupil jiný kořen a schovává se za něj vyhledává hlavně stín. Jinak terárium je na fotce hodně tmaavé ve skutečnosti to tak není.

LnUi
LnUO
LnUa
LnU8

No mne to na fotkach prijde porad jako zvire ktere je uplne normalni, v docela ukazkove kondici (a i pekne vybarvene) takze tam neni moc co resit. S tim korenem - no, nebylo asi uplne pochppeno, myslel jsem dat tam proste neco trochu vyvysene s dostatecnou plocjopu, stacilo vetsi plochy kamen, poradny kus bridlice treba. Ale i tohle neni nejak vylozene spatne - cekal bych ze si na ten koren vyleze a bude se slunit, ale je mozne ze 75W bodovka je prilis silna a je tam az moc teplo = zkusil bych tam dat treba 40W. Vseobecne - asi bych sam resil zarizeni teraria trochu jinak, ale ty podminky jsou celkem v poradku.

Jedna vec, ono se nekdy muze stat ze si klidne agama rekne "budu zimovat" i kdyz je zrovna pulka leta. Muze nekdy pomoct pridani osvetleni - intenzity i delky (tadyx mi to prijde ale dostatecne), ale jinak neni potreba to vic resit - pokud zvire nehubne a drzi si kondici, celkem o nic nejde.

Původní terárium bylo 80x50cm a teď stou skálou tak 70x45cm. Ale stejně hned zaleze pod kořen a spí, to samé když ho pustím ven běhá než najde místo kde zavrtá hlavu a spí. A teď ani nejí tak 3tí den, i když zelené přestaly jíst i moje druhé agamy. Tak jestli to bylo počasím nebo nevim.

Ja bych to asi vic neresil, podminky mi prijdou OK, agama vypada dobre, a ted to klide muze byt i pocasim. Nas samec je ted treba cele dni zalezly pod dutyk korenem, pripadne na plosince v koute - ale zrat zere, kondici si drzi. A nejstarsi samice - zaslouzila duchodkyne pro zmenu uz tyden vytrvale stehuje substrat sveho terarka ze strany na stranu... :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru