Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama - dýchací potíže?

Dobrý den,

prosím o radu ohledně zvláštního chování mé agamy vousaté. Poslední dobou pozoruji, že občas sedí s otevřenou tlamkou. Není to horkem, dělá to i mimo výhřev, bez ohledu na teplotu. Vydrží tak sedět i několik minut, dělá to mnohokrát za den. V tlamě není vidět větší množství slin ani nic jinak neobvyklého. Agama se mimo to chová se jako obvykle, přijímá potravu, sleduje okolí atd.

Nevíte, prosím, čím by to mohlo být? Četla jsem o souvislosti mezi dýchacími potíži a otvíráním tlamky, ale jiné příznaky dýchacích potíží nepozoruji.

Děkuji!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je normalni chovani pokud je teplota vyssi (Mate ji zmerenou - v prostoru? Ta kde sedi?). Nemusi…
lucifer 16.09.2017 20:16
lucifer
Díky moc! Teplota by měla být OK, v prostoru 35 až 25, pod výhřevem až 45. Teploty se nezměnily už ř…
JulieN 16.09.2017 21:47
JulieN
Zpravidla se projevují různými zvukovými projevy - hlasité odfukování, kvákání apod. Často doprováze… poslední
david.muzicek 26.09.2017 11:20
david.muzicek

To je normalni chovani pokud je teplota vyssi (Mate ji zmerenou - v prostoru? Ta kde sedi?). Nemusi byt vylozene na zavadu, jestli ma v terariu rozumny teplotni gradient a muze si kdyby chtela najit i chladnejsi misto tak neni co resit. Nase trdla si kolikrat vylezou na ty nejteplejsi mista a sedi tam spokojene s otevrenymi tlamami :-)

Díky moc! Teplota by měla být OK, v prostoru 35 až 25, pod výhřevem až 45. Teploty se nezměnily už řadu měsíců, tak mě právě mate, že se najednou chová jinak. Opravdu myslím, že to není horkem, dnes to dělala dvakrát i mimo terárium při pokojové teplotě. Dýchací potíže se poznají nejdříve podle čeho? Mám obavu, aby bylo vše v pořádku..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru