Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem změna barvy, tmavnutí

Ahoj, chci se zeptat, jestli při dospívání agamy tmávnou? Naší začíná tmávnout ocásek. Máme jí od chovatele a brali jsme si jí 17. února a to neměla ještě ani 2 měsíce. Takže stará je cca kolem 9 měsíců a měří 49cm. Další otázka mne napadá, jak to je s kladením vajec? Máme samičku a nikde jsem nezaznamenala vlákno, od kdy začínají snášet vejce. A poslední otázka..kdy začít zimovat? V jakém věku? Chci začít až příští rok, na fórech jsem se dočetla, že první rok se nezimuje. Jaký máte názor vy, co už agamy chováte dlouho? Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Ten tmavsi ocasek je normalni, to je celkem bezna vec. Vybarveni se s rustem trochu meni, hlavne ale… nový
lucifer 21.09.2017 14:11
lucifer
Děkuji za odpověď. Můžu se ještě zeptat na velikost objímky u UVB žárovek? Teď máme výhřevnou obyč 6… nový
Radka1 22.09.2017 09:25
Radka1
Pokud uz k vousatce UV kompakt, tak z tech bezne vsude dostupnych Exo Terra Reptile UVB200 25W, tam… nový
lucifer 22.09.2017 12:28
lucifer
Děkuji, na tu jsem se taky dívala, že by měla být silnější..a nejspíš to bude vše E27 závit... nový
Radka1 22.09.2017 13:57
Radka1
ano, vse je to na E27, zapomnel jsem napsat. :-) nový
lucifer 22.09.2017 17:51
lucifer
Michalovy kompakty jsou už v prodeji a hrozně mile mě překvapily (letošní sezónu mám pod nimi trnore… poslední
david.muzicek 26.09.2017 11:16
david.muzicek

Ten tmavsi ocasek je normalni, to je celkem bezna vec. Vybarveni se s rustem trochu meni, hlavne ale s podminkama - osvetlenim, teplotou, momentalni naladou. Na ten vek je ta delka pekna. Samicky snasi vejce v dospelosti = kdyz je jim rok az dva, pokud nemaji samce muzou mit neoplodnenou snusku - ale klidne treba az v 3 letech. Je to jak kdy, nema to pevny "jizdni rad" ;). Ad. zimovani - muzete tak v ledu - unoru doprat aspon mesic "klidu", to uz bude mit pres rok - ale nic se nestane kdyz zimovat jeste nebudete.

Děkuji za odpověď. Můžu se ještě zeptat na velikost objímky u UVB žárovek? Teď máme výhřevnou obyč 60w a lineárku arcadia D3+ přes celé terárko, ale chci dokoupit i žárovku, kterou umístím nad terárko (je tam odvětrávací pletivo, tak to chci umístit na to pletivo), kde má přímo odpočívadlo a tepelný zdroj...lineárku nechám jen jako doplňkové osvětlení. Jen teď nevím jestli ty žárovky mají velikost E27 nebo ty tenčí :-D A uvažuju o značce Arcadia (teď máme tu linerku od nich) a klasiku Exo terra reptiglo 5 (jen si nejsem jistá wattáží).Terárko je vysoké 50 cm ale ta žárovka bude nahoře a pod tím prostor na odpočinek, vzdálenost max 20cm , kde lehává.....tvůj názor která značka je lepší a bude stačit 13W, nebo už raději vzít vyšší? Vím že výbojky jsou nej..pročetla jsem toho už spoustu, ale kolem toho osvětlení jsou neustále dohady. Doteď jsme měli jen linárku a výhřevnou žárovku a agama vyrostla bez křivice a je ok...ale pro svůj klid chci dokoupit ještě tu uvb žárovku navíc, kterou budu zapínat jen několikrát denně pro doplnění D3.

Pokud uz k vousatce UV kompakt, tak z tech bezne vsude dostupnych Exo Terra Reptile UVB200 25W, tam se da brat ze na tech 20cm bude k prospechu. 13W je slaboucke prd, nezatracuju - je to dobre do male odchovny k mladatum. Arcadia D3+ Compact Reptile Lamp 23W 10.0 UVB na terashopu vypada taky celkem rozumne (pocitejte proste s vykonem nad 20W), a nove tam ma Michal i nejake "svoje" kompakty - o tech nevim vubec nic, budu rad kdyz nam k nim neco napise. ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru