Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - chování a terárium

Dobrý den,

měl bych otázku, ohledně toho jak se chová moje mladá asi 2 měsíční(odhad) agama vousatá a ohledně osvětlení a zařízení terária.
Možná se budu ptát na některé věci zbytečně, ale lepší se zeptat, než aby se agama měla špatně. :-)

Je to 3 týdny co jsem si agamu dovezl, není přímo od chovatele, ale z malého rodinného zverimexu, jehož majitel také chová agamy, nicméně agama má celý ocas, všechny prsty a za tu dobu co ji mám se svléká dobře i bez rosení.
Je to tedy plachá agama, tak jako každé mládě, ale od prvního dne žere cvrčky z ruky bez problému, po teráriu chodí, vyhřívá se, kálí každý den bez problému, ale v některých mnou neznámých případech vyleze na květináč s UVB žárovkou a je schopná tam viset i několik hodin viz. příloha.
Moje 1. otázka tedy je, věděl by mi někdo říct nebo poradit, z jakého důvodu tam může chtít viset?
2. otázka je, pokud je agama plachá a nenechá se vzít do ruky, protože zůstane jen chvíli nebo hned uteče, jak nejlépe se pokusit určit pohlaví této agamy?

Dále bych rád od Vás zhodnotil toto terárium. Toto terárium 80x40x40 cm jsem koupil celé zhotovené ve výše zmíněném zverimexu, ke kterému jsem pouze dokoupil žárovky Exoterra Reptile UVB 200 13W a Exoterra Halogen basking spot 75W, vzdálenost od země viz. příloha.
3. otázka tedy je, jestli je nutné ještě pořizovat celospektrální denní zářivku, popřípadě kolik kusů a zda je vybavení terária dostačují.

Předem Vám děkuji za jakoukoliv radu a odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...