Předmět Autor Datum
dle mne 60x30cm pudorys zhruba, mozna i neco o malinko mensi. Nesel bych ale pod cca. 25x50cm - jen…
lucifer 05.10.2017 11:54
lucifer
Zdravím, i já se optám, mám terko po pagekonech, velikost 57 x 40 cm plocha výška 37. Chci si pořídi… nový
Host123 08.10.2017 13:27
Host123
Velikost dle mne OK, na burze urcite gekoncici budou - do ceny se v pohode vejdete, ale je mozne ze… nový
lucifer 08.10.2017 17:07
lucifer
Díky za odpověď. Odchovávat určitě chci, odchovy se mi u jiných druhů dost dařily (chamíci, ciliati)… nový
Host123 08.10.2017 17:24
Host123
Pokud chcete i odchovavat, tak by chtelo nejdriv trochu postudovat jak je to s genetikou a jaci geko… nový
lucifer 08.10.2017 19:51
lucifer
Děkuji. Já je v hluboké historii chovala a právě tu přírodní formu, jenže to snad ani jiná forma neb… poslední
Host123 09.10.2017 17:49
Host123

Zdravím, i já se optám, mám terko po pagekonech, velikost 57 x 40 cm plocha výška 37. Chci si pořídit skupinku gekončíků 1,2. A mám dva dotazy: je to pro skupinku dostačující? Je takto vytvořená skupinka ok, není na jednoho samečka samiček málo, nebude je uhánět? A ještě vlastně třetí dotaz. Příští týden je burza v Č.B. Sehnala bych tam kvalitní jedince? Finanční limit na takovou skupinku mám + - 3000Kč. Díky za odpovědi.

Velikost dle mne OK, na burze urcite gekoncici budou - do ceny se v pohode vejdete, ale je mozne ze nesezenete samecka. Teda - obvykle se odchovavaji samicky a samecka kdyz tak zamluvit u chovatele, at vam odinkubuje neco pri vyssi teplote. A jeste bych zvazil jestli vubec porizovat samce - jestli chcete odchovavat mladata. Pokud ano, tak jeste vybirat dle vloh samicek aby z toho byl nejaky rozumny vysledek.

Díky za odpověď. Odchovávat určitě chci, odchovy se mi u jiných druhů dost dařily (chamíci, ciliati), ale právě že ten rozumný výsledek mi dělá starosti, páč těch barev a mutací je tolik, že se v tom neorientuju a nevím, jak začít. Burzy jako takové moc nemusím, raději bych přímo od chovatele.
No nevím, jestli nemám teda začít tím samečkem a podle něho a něčích rad pak vybrat samičky. Co myslíte?

Pokud chcete i odchovavat, tak by chtelo nejdriv trochu postudovat jak je to s genetikou a jaci gekoncici se vam libi - a pak dle toho vybirat. (ale nemusi vam pak stacit tech 3000 na skupinku ;-) ) Ona ta paleta ruznych forem je docela siroka. Muj nazor teda je ze nic nezkazite treba se sunglow carrot tail, ale je to jen co se treba libi mne. Sto lidi = sto chuti a nazoru. Mne by se teda libili i uplne cisti afganci = zadny "morf", puvodni "divoka" forma. Ale vubec netusim jestli jde jeste vubec sehnat (takovy trochu paradox).

Děkuji. Já je v hluboké historii chovala a právě tu přírodní formu, jenže to snad ani jiná forma nebyla. Teď v tom ležím třetí den a pořád pro mě Spanish village. Hlavně ta genetika. Chovám papoušky, tak za ta léta už dobrý, vím že ino-ino ne, vím, jaká budou mláďata od konkrétního páru, ale tady prostě je toho strašně. Do toho nějaká enigma :-)..... No budu studovat dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru