Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Crestad Gecko

Dobry den chcel by som sa oyptat ci by som mohol umiestnit do teraria pre pagekony plastovu trubicu ako nahradu za konare alebo nieco prirodne mam problem ze dost casto mi tam vznika plesen tak rad by som skusil plastovu ruru len sa chcem pre istotu opytat ci to nemoze nejako skodit pagekonom davam do prilohy fotku je to HDPE chranicka na opticky kabel.

Předmět Autor Datum
ochota nadovsetko :) dakujem...
Majkyz 06.11.2017 20:19
Majkyz
- v prvni rade bych se zametil na podminky v terariu, hlavne vetrani. Neni normalni ze vam to tam pl… poslední
lucifer 06.11.2017 23:10
lucifer

- v prvni rade bych se zametil na podminky v terariu, hlavne vetrani. Neni normalni ze vam to tam plesnivi. Mam u ciliatu bambus, zive kytky, trubky z kartonu oblepene samolepici tapetou - plisen to nechyta, i kdyz denne rosim.
- konkretne tuhle trubku - fakt netusim a tezko bude nekdo vedet, nevim co je to za plast, jestli se z nej nebude neco uvolnovat co by mohlo vadit. Pokud uz, tak radeji nejaky prirodni material, nebo plast vhodny pro styk s potravinami/pitnou vodou.

::edit:: - na wikipedii (1 minuta v google) pisou "Hustota HDPE je v rozmezí 0,93 až 0,97 g/cm3, teplotně odolný v rozmezí -50 °C až 110 °C. Polyethylen s vysokou hustotou je chemicky odolný, bez zápachu a vhodný pro přímý styk s potravinami, netoxický, recyklovatelný. " - tak asi OK.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru