Předmět Autor Datum
Je mnoho hybridů různých hadů - některé hybridizují i v přírodě.. Většinou jsou dále neplodní, ale n…
Afričan_jinde 03.01.2018 13:20
Afričan_jinde
Odborné články jsou vždy výhodou. Nebezpečné může být cokoliv jako např. korálovka může gutku požrat…
monarcha 03.01.2018 14:30
monarcha
A proč proboha dělat bezcené hybridy těch nejběžnějších druhů? Co to tu plácáte za nesmysly ohledně…
Afričan_jinde 03.01.2018 14:56
Afričan_jinde
Ano, máte úplnou pravdu, právě kvůli tomu článku do časopisu. Děkuji za super tipy.
monarcha 03.01.2018 15:17
monarcha
A jaké tipy PROBOHA chcete? Tipy na co? Co si v tom odborném článku chcete dočíst? Páření probíhá st…
Afričan_jinde 03.01.2018 15:58
Afričan_jinde
Chápu, potěší mě však, pokud by se mohl k mému dotazu vyjádřit třeba i někdo další se svými zkušenos…
monarcha 03.01.2018 17:11
monarcha
qdobrý den, chtěl bych vás požádat o kontakty na chovatele guttek a obsoletek. pokud je tím zaplaven…
raxackorikofalapator 03.01.2018 16:08
raxackorikofalapator
Přestože jsem proti jakýmkoliv hybridům, tak dva kousky v mám. Je to můj odchov, došlo ke křížení zc…
Scorpio 08.01.2018 22:05
Scorpio
Dobrý den, díky moc a kdy se to přihodilo, mláďata byla zdravá, jsou normálně plodná? Máte o tom něj…
monarcha 08.01.2018 22:09
monarcha
Jsou jim 2 roky. Že bych je použil dále do chovu - to ani náhodou, takže mě ani nezajímá zda jsou pl…
Scorpio 08.01.2018 22:39
Scorpio
Email právě poslán zprávou. Děkuji moc poslední
monarcha 08.01.2018 22:50
monarcha

Je mnoho hybridů různých hadů - některé hybridizují i v přírodě.. Většinou jsou dále neplodní, ale není to pravidlem. Otázkou je, proč tvořit hybridy v zajetí. (viděl jsem na vlastní oči krásné hybridy - vede asi "gabino" alias hybrid Bitis gabonica a Bitis nasicornis - zvíře bylo z odchytu).

Na co potřebujete odborné články o rozmnožení 2 nejběžněji chovaných užovek? Oba druhy se snadno množí a tak stačí dát ve správnou chvíli k sobě samce a samici. Také nerozumím otázce, co by na tom mělo být nebezpečné..

Odborné články jsou vždy výhodou. Nebezpečné může být cokoliv jako např. korálovka může gutku požrat, co se u těchto hybridů občas stává. Proto se ptám na zkušenosti ostatních, které mohou být jakékoliv. Třeba jaká vznikají zbarvení apod.... Budeme rádi za jakékoliv postřehy v této věci, ideálně kontakt na někoho, kdo tyto hady kříží a má přehled. Děkuji

A proč proboha dělat bezcené hybridy těch nejběžnějších druhů? Co to tu plácáte za nesmysly ohledně nebezpečí křížení? Většina korálovek jsou ophiophagové, takže je jasné, že žerou jiné hady. To ale není záležitost vámi zmiňovaných užovek. Samozřejmě se v extrémních případech může stát, že se hadi spolu servou, sežerou, atd. To ale i vnitrodruhově, proboha. Žádné specifikum pro tyto dva druhy není.
Osobně si myslím, že řešíte naprosté kraviny. Obsolety i guttaty jsou krásní hadi v některých barevných variantách velmi krásné užovky... Prskat je do sebe považuji za blbost, zvrácenost a hlavně nesmysl - kdo si od vás bude kupovat bastardy dvou druhů, jimiž je trh v Evropě naprosto zaplaven? Barevných/vzorových mutací je tolik, že nemá cenu je jmenovat. Jsou i kryploidní formy bez šupin.

Přijde mi, že tu řešíte stříhání chlupu v nose a tváříte se u toho, že o tom píšete práci do časopisu Science...

A jaké tipy PROBOHA chcete? Tipy na co? Co si v tom odborném článku chcete dočíst? Páření probíhá stejně jako u obou druhů, inkubace vajec taktéž. Hybridní potomci mají sníženou schopnost reprodukce.. Dejte konkrétní otázky a dostanete konkrétní odpovědi. Proč by o tom někdo psal odborné články o tom, jak skřížil dva plevelné druhy terarijních burz? V přírodě se nepotkají - takže herpetologický článek nenajdete.

O přirozených hybridech se toho dá sehnat poměrně hodně - případně o komerčně zajímavých hybridech jako carpondro, bateater, gabino, atd... Co odborný článek o hybridizaci mopslíka s českým fouskem?

Chápu, potěší mě však, pokud by se mohl k mému dotazu vyjádřit třeba i někdo další se svými zkušenostmi. Zajímají mě pouze gutky, o chov psů se nezajímám. Je mi samozřejmě jasné, že právě díky takovýmto křížením mezi druhy vzniká tolik nových plemen psů. To ovšem patří do jiné poradny.

Jsou jim 2 roky. Že bych je použil dále do chovu - to ani náhodou, takže mě ani nezajímá zda jsou plodní.
Fotky bych ti poslal na mejl.
Když se vyklubaly, tak byly všechny zbarveny naprosto identicky, jak přes kopírák a s klasickou kresbou mláďat užovky černé. Asi po 3 měsících se začaly probarvovat a každá byla zcela jinak zbarvená.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru