Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rosici zarizeni

První prototyp rosení jsem měl taky postavený na 12V čerpadle z ostřikovače do auta, ale když se mi během testování několikrát kousnul a nechtěl se rozběhnout, raději jsem od něj upustil. Rozebírat pokaždě motorek a nědůvěra v tento ostřikovač mě vedla hledat dál (patrně jsem narazil na vadný kus). Máte pravdu, rozběhový proud tyto 12V čerpadla mají velký, já to řešil zálohou pomocí olověného akumulátoru, který tu proudovou špičku bez problémů vykryl. Pak jsem našel čerpadla do espressa a uvědomil jsem si, že mi staré espresso leží ve sklepě. Po otestování bylo rozhodnuto. Silovou část mám postavenou na triakových spínačích (spínání čerpadla, spínání zářivek a UVB) plus PWM triakovou regulaci, která bude regulovat jas výkonové žárovky na výhřevném místě, podle aktuální teploty naměřené arduinem. Jenže celé arduino ještě nemám zcela hotové a tlačil mě čas, protože jsem potřeboval přestěhovat Phelsumu do velkého terária a prozatím tedy čerpadlo spínám 1s spínačkami
3290
které ležely u nevyužité u bratra (ten s nimi kdysi spínal motorek pro otáčení kokonu pavouků, které od samic odebíral a bylo nutno je pravidelně převalovat)
Když se vrátím zpět ke tryskám, dnes jsem rád, že jsem zkušebně rozebral a vyzkoušel trysky z ostřikovacích láhví, ty šedé trysky od Gardeny, které se často tady doporučovaly spíš stříkaly, něž aby rosily co nejjemnějšími kapičkami vody.
Jak jsem již psal, automatický ostřikovač už jede necelé dva měsíce každodenně a musím zaklepat, stoprocentně.
Takže teď už jen dodělat arduino, které bude řídit silovou část pro spínání 220V větví.
A k tomu zobrazování teplot, původně jsem chtěl naměřené hodnoty archivovat a pomocí Lan modulu k arduinu bych si je i zpětně zobrazoval přes PC, ale to zatím nechávám v pozadí, prvořadý je rozběhnout dotykový displej a obsloužit i ovládací menu (manuální nastavení a změnu času postřiku,délku postřiku, manuální změna nastavené teploty na výhřevu atd)
Ale to už si jen tak hraji, tam mě čas už netlačí, hlavní bylo rozjet automatické každodenní rosení a to běží.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny