Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - zlomený ocas

Hele já nemám vet. vzdělání, takže jakoby těžko můžu jít nějak proti veterináři - jistě by mne udolal svými argumenty. Jen z mých dřívějších zkušeností, kdy tu byli v celé ČR dva plazí doktoři, tak jsme to řešili tak, že jsme posháněli knihy, ze kterých se vetové učí, našprtali jsme si to a pak jsme teprve jeli k doktorovi mu vlastně říct, co má dělat. Než jsme narazili na MVDr. Hnízda, kterej nás naučil svým perfektním přístupem, kdy nejenom říkal, co tomu zvířeti bude dělat, ale tak jak a čím... bez něj by nám těch zvířat pár určitě chcíplo (měli jsme takovej ultra amatérskej útulek pro nemocný legoše).

Jak určitě víš, tak leguáni mají schopnost autotomie, tj. přirozeně (odlomením) se v určitých případech zbavovat ocasu. Nejsem schopen říct, do jaké míry to je bolestivý - podle toho jak se ty zvířata u toho chovali si myslím, že je to vůbec nebolí a je to i logické. Tudíž ani nemá smysl uvažovat o nějaké anestezii, je to naprosto zbytečný.

Klidně asi použij tu mast, nicméně roztok má takový univerzálnější použití, není drahej, hodí se i pro lidi a mají to v každé lékárně - nejsou to upe vyhozený peníze a je to lepší, resp. já s tím mám mnohem lepší zkušenosti.

Třeba to bude úplně v cajku, koneckonců teď už s tím stejně nic neuděláš. Hlavně čisté prostředí

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny