Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Útočné mládě Hroznýše královského

Zdravím,
Mám dotaz, pořídil jsem si mladě hroznýše královského z teraburzy, údajné stáří 4mesice a druh je Boa constrictor anery. Již během převozu byl celou dobu v útočné pozici a patrně nervózní. Když jsem ho dal do terária stále byl útočný, ale nechal se vzít na ruku kde se sklidil. Vzal si malou myš a celkem se uklidnil akorát kdykoliv projdu okolo teraria je v útočné pozici. Dnes jsem ho vzal z teraria a byl celkem v pohodě ale z ničeho nic začal útočit a sycet. Jak správně postupovat aby se časem uklidnil. Měl jsem krajtu kobercovou a to byl mazel tak úplně nevím jak ho uklidnit případně jestli máte někdo podobnou zkušenost.
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, v takovém věku je dost hroznýšů bojácných a kousavých. Nejlepší je, brát ho často na ruce,…
silda 26.01.2018 23:01
silda
Díky za odpověď. Zeptám se ještě na něco. Je lepší podle Vás brát ho ven i když okamžitě kouše a je…
jirka.most 28.01.2018 18:07
jirka.most
Trošku jsem to špatně napsal, první cca měsíc bych ho nechal v klidu ať si zvyká na nové prostředí a…
silda 29.01.2018 15:00
silda
Děkuji za odpověď, úkryt v teráriu má ale absolutně jej nevyužívá. Je vylezli na větvi a kouká po ok… nový
jirka.most 29.01.2018 16:38
jirka.most
To je individuální. Může to být měsíc, 4 měsíce, 1 rok a nebo taky nikdy. nový
silda 29.01.2018 23:10
silda
" Když na vás začne syčet a vy ho necháte, tak uvidí, že to na vás platí a bude to dělat dál a dál."… nový
Afričan_jinde 30.01.2018 10:29
Afričan_jinde
Hadi dokáží vycítit strach. Mně to u dosti hadů pomohlo. Nechápu co je na tom špatnýho, nijak pleska… nový
silda 30.01.2018 16:12
silda
Jakým orgánem vycítí strach? Had kouše buď proto, že se cítí ohrožen, zastrašuje, má hlad a loví(spl… nový
Afričan_jinde 31.01.2018 13:29
Afričan_jinde
Tomu samozřejmě rozumím že je to plaz se svými potřebami a chováním, měl jsem 15 let kobercovku tedy… nový
Jiří 31.01.2018 17:41
Jiří
Nechte hada alespoň měsíc v klidu, aby si zvykl na nové prostředí. Byl ve stresu z burzy, přepravy,… nový
Marker 31.01.2018 20:24
Marker
To si asi pleteš zvířata.Fakt blbost jak vrata. nový
Nuty 31.01.2018 14:34
Nuty
Pořídil jste si zvíře které je z hlediska vývoje na spodnější příčce. Má de facto jen instinkty, pud… poslední
scorpio34 31.01.2018 23:24
scorpio34

Zdravím, v takovém věku je dost hroznýšů bojácných a kousavých. Nejlepší je, brát ho často na ruce, aby si zvyknul. Samozřejmě každý had má svou povahu, některé můžete vytahovat jak chcete, ale nikdy s tímto chováním nepřestanou. Přeji hodně štěstí a ať se zklidní. :)

Díky za odpověď. Zeptám se ještě na něco. Je lepší podle Vás brát ho ven i když okamžitě kouše a je ve stresu nebo třeba zkusit pro začátek dávat pouze ruku do terária což ho očividně méně stresuje. Připadá mi jak kdyby nikdy předtím nepřišel do kontaktu s člověkem jinak by nemohl být snad tak útočný. Jak dlouho může odhadem trvat nějaké zklidnění, měl jsem 15 let kobercovku a nikdy po mě nesekla tak jsem z toho trochu na nervy. Mám ho doma týden. Díky

Trošku jsem to špatně napsal, první cca měsíc bych ho nechal v klidu ať si zvyká na nové prostředí a už i to ho může trošku zklidnit. Po zhruba měsíci bych ho bral často na ruce i přes to, že bude protestovat. Když na vás začne syčet a vy ho necháte, tak uvidí, že to na vás platí a bude to dělat dál a dál. Musíte zkrátka ukázat, že se ho nebojíte a že vy jste ten pán. :)

Děkuji za odpověď, úkryt v teráriu má ale absolutně jej nevyužívá. Je vylezli na větvi a kouká po okolí, jakmile projdu okolo terária je v útočné pozici. Zkusím mu tedy dát nějaký čas a uvidíme. Chci udělat maximum pro to aby to byl klidas. Jak dlouho může odhadem trvat nějaké to zklidnění, máte někdo zkušenosti. Díky

" Když na vás začne syčet a vy ho necháte, tak uvidí, že to na vás platí a bude to dělat dál a dál."
Tohle jako myslíte vážně? A ideálně jak zasyčí, tak ho plesknunovinama přes čumák, aby si uklidnil.

Pořídil jste si hada, studenokrevného predátora. Proto byste měl počítat s tím, že to může být stále kousavé zvíře. I hroznýš, který bude 10 let vpohodě, po vás jednoho dne může zničehonic vystartovat. Žádný had není nadšený z toho, že ho někdo tahá. V rámci nutné manipulace jsou ale hroznýši na rozdíl od jiných o poznání rychlejších a aktivnějších hadů s trochou praxe na manipulaci naprosto vpohodě včetně těch agresivních

Jakým orgánem vycítí strach? Had kouše buď proto, že se cítí ohrožen, zastrašuje, má hlad a loví(splete si ruku v teráriu s kořiští). Pokud had po někom startuje, určitě to není proto, že by vycítil strach.. Nedávejme hadům schopnosti, které nemají. Někteří hadi (například královské kobry) dokáží rozpoznat jednotlivé lidi, ale číst jejich emoce je již trochu jiná liga..

Tomu samozřejmě rozumím že je to plaz se svými potřebami a chováním, měl jsem 15 let kobercovku tedy vím nebo myslel jsem si že vím co od hada čekat. Všude psali o hroznýšovi jako o klidném chovanci. S ohledem na jeho agresivní chování mě to zarazilo a chtěl jsem znát názor zdejší komunity. Budu ho zkoušet zvykat na nás a doufat že se časem uklidní.

Nechte hada alespoň měsíc v klidu, aby si zvykl na nové prostředí. Byl ve stresu z burzy, přepravy, nového prostředí a z manipulace. Vůbec se mu nedivím, že startuje. Terárko bych umístil do prostoru, kde se pohybujete, aby vás často viděl a ona ho ta napruženost časem nejspíš přejde. Taky může být hladový. Jinak s tím vyndaváním z terária bych to ani potom nepřeháněl, hadi nějaké tahání moc v lásce nemaj. Občas vyndat z terária ano, ale tím myslím tak párkrát do měsíce, aby si na občasnou manipulaci zvykl.

Pořídil jste si zvíře které je z hlediska vývoje na spodnější příčce. Má de facto jen instinkty, pudy. Nějaké emoce u něj nenajdete. Nemůžete jej srovnávat se zvířetem které jste měl dříve. Jak už tady bylo napsáno - o nějaké braní do rukou vůbec nestojí. Může jít o jedince který si na manipulaci nezvykne nikdy.
Měl jsem a mám zvířata která se chovala klidně, ale jsou mezi nimi i pěkní raplové a popravdě si dávám větší pozor právě na ty klidnější. Zásadně jim nevěřím protože právě oni mě párkrát "vyškolili".
Mám v chovu O. taeniurus friesi - obecně mají pověst cholerických chovanců, což v mladším věku byla pravda. Teď už je to kliďas, ale jistě to není tím, že si zvykla. Loni jsem jen na okamžik zaváhal . . . . .
Jistě, každý máme k těmto tvorům "svůj" přístup, já je respektuji se vším všudy, z terárií je beru jen pokud je to nutné a určitě mám v ruce hák a na některé "profesory" jsou nutné kleště. Osobně jsem radši když si zachovávají svou divokost, přirozenost.
Nechci nikoho moralizovat, ale hadi rozhodně nejsou vhodnými zvířaty na mazlíky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru