Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama špatně dýchá

Dobrý den,
mám agamu cca 5 let, před zhruba týdnem začala hůře dýchat, pokud by byl člověk řekl bych že má ucpaný noc/rýmu a dýchá tlamkou, co jsme studoval tak to není dobře. Otázka je, jde něco udělat než se půjde k doktorovi, nejbližší je 40 km a v této zimě obzvlášť nemocnou agamu bych nechtěl vozit, stress i zima se kdoví jak podepíše. Je to něco jako že to přejde třeba za dva týdny nebo mu nějak zkusit vyčistit noc, nějakej "babskej trik" nebo rovnou k lékaři?
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Na dalku tezko radit, pokud jde o problemy s dychacimi cestami, tak zhusta za to muzou nespravne pod…
lucifer 24.02.2018 09:38
lucifer
Dobrý den, děkuji za ozvání se, ale jak to vypadá problém jsme vyřešil agamce se uplně zahadně sloup… poslední
Erik B. 25.02.2018 18:41
Erik B.

Na dalku tezko radit, pokud jde o problemy s dychacimi cestami, tak zhusta za to muzou nespravne podminky - spatne vetrani, spatna teplota. Chtelo by cim presneji popsat jak to je v terariu zarizene, a jak presne se chova ta agama. (nejlip foto obojiho) Klidne to muze byt cokoliv jineho, ale jestli zanet dychacich cest, leci se antibiotiky - na zaklade steru a kultivace. Jak spi, v klidu lezi, nebo ma tendenci zvedat hlavu?

Dobrý den,
děkuji za ozvání se, ale jak to vypadá problém jsme vyřešil agamce se uplně zahadně sloupla kuže jen v nozdrách a trošičku okolo nich tak jsme pinzetou kůži odstranil a krásně se jí dýchá, ani se nijak nebráníla, očividně ji ucpaný nos trápil, původně jsme si toho nevšiml a jak kuže asi víc seschla začalo to vypadat jako seschlá kuže a ted už je to OK, děkuji. E.B.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru