Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc...tipy triky jak si získat důvěru leguána a víc se skamaradit

Zdravím. Máme doma leguána od listopadu je to náš miláček má modrý z nebe ale nějak se zatím nedaří se nám úplně skamaradit. Sám na ruku nevleze pohladit se nechá koupání spolu zvládneme to se mu líbí pak si přeleze na ruku z vany ale hned skočí do terária zase. Vím že každý leguán je jiný a ne každý má rád společnost. Ale budu rád za každé tipy a rady jak toho dosáhnout. Vím že je potřeba spousta času a trpělivosti. Jen mě přijde že děláme vše jak by se mělo ma skvělé podmínky pro chov volný pohyb po bytě stravu koupele...ale nějak se k nám zatím nemá ?

Předmět Autor Datum
Jak je legoš starý, je to mládě? pokud se mládě nechá pohladit, tak pokračujte v tom, co děláte do t…
MadMike... 23.03.2018 07:13
MadMike...
Moc děkuju za tipy...jinak terarko má 2m na 1,8m hloubka 150...samozřejmě výhřevné žárovky pod ní ok… nový
Dalu 27.03.2018 17:15
Dalu
Jo a jinak se narodil v srpnu. Ale mi ho máme až od listopadu poslední
Dalu 27.03.2018 17:18
Dalu

Jak je legoš starý, je to mládě? pokud se mládě nechá pohladit, tak pokračujte v tom, co děláte do teď a bude to OK, už toto je hodně velký úspěch a znamení dobré cesty. Žádné triky nefungují :), držel bych se 3 základních věcí - ta interakce by neměla být pro zvíře příliš dlouhá (je to pro něj přeci jen stres), v žádném případě na zvíře netlačit nikdy silou a TRPĚLIVOST :). A jít na to i přes žrádlo! to funguje i u lidí a jiných zvířat. Pořád mějte na mysli, že je to divoké nedomestikované zvíře - ještěr. Mládě bych volně po bytě určitě nepouštěl.

ma skvělé podmínky pro chov

To si myslí každý, ale realita bývá trochu jinde - to prosím bez urážky, osobně nemám důvod se domnívat, že tomu tak není.

Moc děkuju za tipy...jinak terarko má 2m na 1,8m hloubka 150...samozřejmě výhřevné žárovky pod ní okolo 40stupnu UVb zářivka a ještě jedna zářivka na osvícení vlhkost okolo 60% víc tam nedostanu..pravidelně rosení v terarko jinak stabilně teplota 30 dole okolo 25. Strava polníček rukola mrkev jablka hrušky a občas vitamíny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru