Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc...tipy triky jak si získat důvěru leguána a víc se skamaradit

Zdravím. Máme doma leguána od listopadu je to náš miláček má modrý z nebe ale nějak se zatím nedaří se nám úplně skamaradit. Sám na ruku nevleze pohladit se nechá koupání spolu zvládneme to se mu líbí pak si přeleze na ruku z vany ale hned skočí do terária zase. Vím že každý leguán je jiný a ne každý má rád společnost. Ale budu rád za každé tipy a rady jak toho dosáhnout. Vím že je potřeba spousta času a trpělivosti. Jen mě přijde že děláme vše jak by se mělo ma skvělé podmínky pro chov volný pohyb po bytě stravu koupele...ale nějak se k nám zatím nemá ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak je legoš starý, je to mládě? pokud se mládě nechá pohladit, tak pokračujte v tom, co děláte do t…
MadMike... 23.03.2018 07:13
MadMike...
Jo a jinak se narodil v srpnu. Ale mi ho máme až od listopadu poslední
Dalu 27.03.2018 17:18
Dalu

Jak je legoš starý, je to mládě? pokud se mládě nechá pohladit, tak pokračujte v tom, co děláte do teď a bude to OK, už toto je hodně velký úspěch a znamení dobré cesty. Žádné triky nefungují :), držel bych se 3 základních věcí - ta interakce by neměla být pro zvíře příliš dlouhá (je to pro něj přeci jen stres), v žádném případě na zvíře netlačit nikdy silou a TRPĚLIVOST :). A jít na to i přes žrádlo! to funguje i u lidí a jiných zvířat. Pořád mějte na mysli, že je to divoké nedomestikované zvíře - ještěr. Mládě bych volně po bytě určitě nepouštěl.

ma skvělé podmínky pro chov

To si myslí každý, ale realita bývá trochu jinde - to prosím bez urážky, osobně nemám důvod se domnívat, že tomu tak není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru