Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - problém s příjmem potravy

Ahoj všem,
od Vánoc mám vypiplané dvě agamí holky, Crashie a Eddie, nar. nekdy o prazdninach minuly rok. Crashie prisla s vahou cca 70 g, Eddie 50 g. Krmim hlavne sarancatama, parkrat dostaly moucnaky, celkem muzou zofobase, ted jim davam hodne aj pampelisku. V breznu Eddie dohnala Crashie ve velikosti. Asi od te doby je Crashie apaticka, furt je zalezla, odmita zrat, takze musime natvrdo rozkrmovat, aby vubec neco zbastila. Ve ctvrtek se do ni narvala asi 4 sarancata, ted jsem nasla bobek a v nem polostravena sarancata. S ohledem na prijem potravy jsem si na 90 % jista, ze je to bobek Crashie. Eddie naproti tomu malem terarko rozmlati, kdyz vidi, ze dostane sarancata, a prijde mi takova cilejsi. Crashie vaha 3.3. 78 g, 28.4. 63 g.
Nesetkali jste se s tim nikdo? V terarku obyc zarovka, topna deska, zarizovane osetrovatelem ze zoo, na bastu jim sypu jeden z nejlepsi vit.D, co pry je.
Diky moc za vsechny reakce.

Předmět Autor Datum
Nevim jaky odbornik to teda zarizoval, ale moc to teda nezaridil. Spatna je uz ta vaha pri koupi - p… poslední
lucifer 28.04.2018 19:19
lucifer

Nevim jaky odbornik to teda zarizoval, ale moc to teda nezaridil. Spatna je uz ta vaha pri koupi - pulrocni mlade 50g - to je strasne malo.

Popiste cim presneji podminky, co vse je v terariu, jake jsou kde teploty, osvetleni, cim presne se tam sviti, co za zazrak jim to sypete na krmeni atd. Prilozte foto teraria a agam. Nevidim z popisu zadny zdroj UV-B, nevidim nic jineho na osvetleni nez jednu obycejnou zarovku. Jake jsou potrebne podminky a co ma byt v terariu je popsane po internetu asi tak milionkrat, treba tady na poradne v https://tera.poradna.net/questions/2085990-nez-vlozite-dotaz-faq-prvni-pomoc-zacinajiciho-chovatele - u vas je to nejspis vse spatne a uz je nejspis i dost pozde na napravu - napachane skody na zdravotnim stavu uz budou prevazne nevratne. Mate zvirata kterym je 3/4 roku, ty uz by normalne meli mit davno pres 40cm a 200g.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru