Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rozkrmit mládě agamy vousaté

Dobrý den,
chtě bych poprosit o radu, jak rozkrmit mládě agamy vousaté? Jsou jí tři dny a ještě nic nepozřela, jen leze po v horní části svislé skály a je tam přes celý den i noc, v příloze fotka(agama je nahoře v levo), ze začátku když jsem jí přendaval tak i kousala a přijde mi celkem dost vystresovaná, co bych mohl udělat abych ji uklidnil?
Moc děkuji za jakoukoli radu.

Předmět Autor Datum
Chyby ktere tam vidim: - co to je za substrat? Neprijde mi vhodny - proc neni zapnuta ta UV "uspork… nový
lucifer 26.05.2018 16:22
lucifer
Substrát je kukuřičná drť UVB je zaplá, akorát jsem to fotil včera, když mi zhasínala světla a zhasí… nový
Jakub0904 26.05.2018 16:51
Jakub0904
Ach tak - v tom pripade plati tuplem co jsem napsal. Stroze zarizenou odchovnicku, ne terarium. Poku… poslední
lucifer 26.05.2018 19:15
lucifer

Chyby ktere tam vidim:

- co to je za substrat? Neprijde mi vhodny
- proc neni zapnuta ta UV "usporka"? Pride mi i nevhodne umistnena, radeji u zdroje tepla
- jaka je ta vyhrevna zarovka? Neprijde i ze jde o reflektorovou-bodovou. Mela by byt bodovka, dole pod ni vyhrevne misto, pobliz zdroj UV (ma dosah tak 2cm max.)

Terarko je velke, clenite, neni to prilis vhodne poro tak male mlade. Tam je prave vhodnejsi jednoduseji zarizena odchovnicka, tak 30x60 pudorys dejme tomu. Tady se to mlade "ztrati", a hlavne se tam zdtrati krmeni ktere tam pustite - hmyz se rozutece a nekam zaleze. Male madata jeste nejsou zvykle na krmeni z ruky, prvni mesice jsou plache. (jak je vubec stare/velke?) Snazte se ho nestresovat, a krmit z pinzety. Lepsi by byla ta odchovna kam by slo pustit hmyz volne a nemel by kam zalezt.

(terarko jinak OK, az agamka trochu povyrote, zklidni se a pujde ji krmit z ruky)

Substrát je kukuřičná drť
UVB je zaplá, akorát jsem to fotil včera, když mi zhasínala světla a zhasínají postupně
je to 25w ze super zoo od exoterry

Když ona se vylíhla po 50 dnech, ostatní vejce se ještě inkubují, dnes je jí 4-5 dnů. Jídlo si nechce vzít ani z pinzety ani když jsem jí dal do misky 20x10cm a zpět do terária a dal k ní malinké šváby. Velké je i s ocasem 10cm. Nevim jak ho do ní nacpat ani násilím. Dnes poprvé běhá po teráriu a dnes poprvé se vyhřívala chvíli. Nevím jak do ní něco dostat.

Děkuji za radu

Ach tak - v tom pripade plati tuplem co jsem napsal. Stroze zarizenou odchovnicku, ne terarium. Pokud nemate nic vhodneho, tak klidne vetsi plastovy box. Do vika vlepit dratene pletivo jako vetrani, 13W UV Reptile 200 a 25W bodovou zarovku, pripadne dle velikosti dosvetlit nejakou usporkou nebo podlinkou. Zadny substrat, dole idealne jen kus obycejneho podlahoveho "lina", pod bodovou zarovku plochy kamen nebo kus dreva, hned vedle at je i UV. Malou misku s nasekanymi pampeliskami a vodou. Promerit teploty, aby tam bylo kolem 30-33°C, pod vyhrevem klidne pres 40. Misku s malymi svaby - taovou aby z ni neutekli, klidne jich neco i rozhazet po odchovne (ty nejmensi nymfy b. dubia), taky rozhazet do spodku nasekane pampelisky - i takhle male mladata si vemou kdyz to maji u cumaku. Nasilim do ni nic necpete, po vylihnuti par dni nezerou - ted by uz teda mela zacit, ale normalni zdrave mlade si chytne samo, kdyz bude mit co. Musi se to ale pred ni hybat. Jednou denne, prvni tyden-dva klidne i 2x mlade roste, at se napije - poolizije kapky vody. 50 dni je velmi kratka inkubace, musela byt pri vyssi teplote.

Hint - mladata prirozene vyhledavaji vyvysene misto (ker, rostliny...) ke spanku, i jako ukryt. Pro male prcky pouzivame v odchovnach "agamovniky", cca. 20cm kousek drevene kulatiny omotany silnejsim provazem, nahore do nej vpletene nejake ty umele listy. Dole podstavec aby to mel stabilitu. Postavit nekde pobliz UV. Nejak takhle to pak vypada a funguje: http://farm4.staticflickr.com/3717/9310520282_5cb28f50e5_b.jpg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru