Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had do terárka

Dobrý den,
chtěl bych si postavit terarium pro hada, ale plochu dna mám omezenou na 80x40, výška klidně do 2 metry.
Prosím o radu, jaký (nekousavý) had by tam byl spokojený (kromě užovky červené). Také bych byl rád, kdyby si občas vylezl někam výš.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Proč zakládáš nové vlákno? https://tera.poradna.net/questions/2768356-uzovka-cerna-krajta-nebo-hroz…
Afričan_jinde 06.06.2018 09:43
Afričan_jinde
Moc děkuji za odpověď. v létě tu mám tak 27°C a v zimně cca 21°C. podíval jsem se na pár užovek a li…
filicik 06.06.2018 18:26
filicik
Nějaký menší druh rodu Thamnophis by asi šel - ale jsou to celkem aktivní hadi, kteří ještě milují v… nový
Afričan_jinde 07.06.2018 12:03
Afričan_jinde
Děkuji, ještě se poptám nějakých chovatelů a uvidím:-) nový
filicik 07.06.2018 22:38
filicik
překlep - mandaríny nejsou vodní užovky... :) poslední
Afričan_jinde 08.06.2018 08:44
Afričan_jinde

Proč zakládáš nové vlákno?

https://tera.poradna.net/questions/2768356-uzovka-cerna-krajta-nebo-hroznysovec

Jak jsem ti už psal, stromoví hadi bývají často kousaví. 40 cm hloubka je poměrně málo. Můžeš ale udělat klidně i nízké terárium a pořídit nějakého menšího zemního či stromového hada. V takto malém teráriu třeba nějaký menší druh korálovky, užovky, malé krajty (co třeba autralská Antaresia childreni?).
Jaké máš v pokoji s teráriem roční teploty? Je tam v zimě zima? V létě vedro? Jde o to, že podle možností se můžeš zamyslet například i nad druhy z vyšších poloh, pouští, subtropů, tropů... Tohle jsou všechno otázky, na které bys měl znát odpovědi před pořízením. Teplotu směrem nahoru zařídíš jednoduše, dolů to není neřešitelné - ale kvůli jednomu terárium naprosto nesmyslné

Nějaký menší druh rodu Thamnophis by asi šel - ale jsou to celkem aktivní hadi, kteří ještě milují vodu a nádrž na koupání je u nich velmi vhodná... Také je vhodné je krmit převážně rybami, s čímž jsou spojené řidší exkrementy (uklízení )

Euprepiophis mandarinus - toto jsou krásné asijské vodní užovky. Bohužel mají rády chladnější klima a noční poklesy. Nejlépe vybarvené (a také největší) vietnamské jsou celkem chladnomilné, nejmenší forma z Číny by těch 27 ve dne snad i krátkodobě dala. Každopádně žije hodně skytým způsobem života. Bude pořád zahrabaná v substrátu či jinde. Nikdy jsem je ale nechoval, takže doporučuji zkonzultovat.
Pokud máte zájem hlavně o užovky - ze stromáků třeba Rhynchophis boulegeri. Tam bych si ale dokázal představit terárium hlubší. Chov není obtížný, pokud seženete rozkrmená mláďata, která berou myší holátka. Ty se nenabízí v inzerci denně, ale když si počkáte, pár lidí mívá pravidelné odchovy..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru