Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náročnost Varanus Panoptes Horni

Přišla mi tahle odpověď ohledně chovu tohoto druhu varana a tak by me zajímaly zkušenosti co je na tom pravda. Jestli ho tu někdo chováte ?

Krmenie - Celý zverimex hlavne pozor tieto varany sú ako Pitbull a idu aj po deťoch aj po dospelých, hlavne počas kŕmenia. Veľmi nebezpečné zviera, dieťa do 10 rokov, dokáže zabiť za okamžik. Potrava hlavne, mladé sliepky, myšy, potkany, slepačie srdcia, žalúdky, pečienka a dôležité sú vajcia. Mladé sliepky resp. Kuriatka sa dávajú len na zmenu maju o 45% menej vyž. hodnoty pre zviera ako napr. myš či potkan.
Celkovo ide o nebezpečné a falošné zviera, ktoré, si často ubližuje a liečba a starostlivosť pri správnom chove sa dokáže vyšplhať aj na 7000Eur ročne. Pokiaľ je o zviera postarané tak ak si zaslúži. Osobne mám skusenosti a poznám 3 ľudi v Nemecku čo investuju do chovu 2+1 cez 10000Eur ročne.
Takže buď ste bohatý alebo hlúpy a neviete do čoho idete.
Radšej by som investoval do cesty okolo Sveta s rodinou ak do tohoto zvierata.
6 Mesiacov ho môžte nosiť na rukách a na 7 vás zahryzne do hrtanu.
Navyše aj v sterilnom chove si vytvára baktérie, ktoré mu pomáhaju (v prípade uhryznutia zabiť obeť) v prípade jedenia rozkladať potravu. Ide o baktériu necrotising fasciitis. Stači skopírovať a dať do google. Naozaj to chcete mať doma?
Samozrejme na vašu otázku som odpovedal a rád ešte poradím. Som veterínar 57 rokov ale osobne by som do tohto nešiel.

Předmět Autor Datum
Ahoj. Na toto se nedá snad reagovat ale když jsem si to přečetl vyletěl mně adrenalin. Pro ostatní c…
Petrš 29.06.2018 21:04
Petrš
Tak si to a i jiné přečti na I fauně a jebne to s tebou. poslední
Nuty 04.07.2018 13:41
Nuty

Ahoj.
Na toto se nedá snad reagovat ale když jsem si to přečetl vyletěl mně adrenalin.
Pro ostatní co si přečtou od Pana veta se pokusím uvést na pravou míru !!!!.
-Krmení --ano jsou při krmení živější !! to ale ostatně všichni varani---- v žádném případě ovšem bezdůvodně nenapadnou ani dítě !!!! radši ustoupí. ( co potom takovej komodák ten by musel vybílit v mžiku celou vesnici podle pána)
.
Potrava-- já z mnoha důvodů u těchto !! nedoporučuji -slepice ( živé) kuřata ( živé) !! a slepičí žaludky !! a z vejce --pouze žloutek !!! to by ale vet. měl vědět..
.
Nejde vůbec o -- falošné zvíře !!! naopak jako většina velice inteligentní !! že si --ublíží ano dík povaze -plašan-- napere to do stěny skla to ostatně také většina VARANŮ hlavně ze ZAČÁTKU A ROZBIJE SI ČUMÁK.
.
Ta hodnota roční náklad nic neříkající !! jasně jako všichni varani tito střední jsou jak báby zmrzlí třeba hoodně svítit topit atd. náklady samo jsou bez toho nelze.
.
Tu cestu kolem světa atd.přeskočím --
.
Jasné jako každé zvíře -když nebude mít svůj den tak se ozve !!!! TO JE ALE JIŽ VĚC CHOVATELE ABY ROZPOZNAL A NECHAL HO V KLIDU !!!!!
.
Že má bakterie nojo jako všichni masožravci,všežravci i člověk je má.

Takže to jen opravdu krátce k tomuto---apropo --prošlo mě jich mnoho rukama a ani jeden mě nehryznul ani bezdůvodně nezranil !!! .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru