Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trnoještěr kozí - Zlomená nebo vykloubená noha

Dobrý den, dnes jsme zaregistrovali že naše trnoještěrka při chůzi či šplhání skoro nepoužívá přední nohu. Zdá se že hýbe s ramenním kloubem ale noha na to příliš nereaguje. Prsty se ale normálně přichytávají například k větvi. Může se jednat o vykloubené rameno nebo zlomeninu v této oblasti? Z vykloubeným ramenem jsem se u ještěrů ještě nesetkala. Pokud ano můžete mi poradit s dalším postupem? Nohu zafixovat? Zvýšit příjem vápníku? Ještěrka nám minulý rok v tuto dobu nakladla falešnou snůšky. Nemůže se jednat o opakování a odvápnění kvůli vajíčkům? Ještěrka normálně žere.
Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Primarne to chce cim drive veterinare a rentgen (jako - fakt necekat, "vcera bylo pozde"), aby se vi…
lucifer 03.07.2018 08:15
lucifer
Tak ještěrka si celý den proležela ve veterinárním centru kde se mimo jiné specializují i na plazy.…
jesterka2 03.07.2018 22:57
jesterka2
Drzim palce az to rozumne sroste. Vic neporadim, tohle nechovam, snad jen ze resit nejake extra dopl… poslední
lucifer 04.07.2018 11:00
lucifer

Primarne to chce cim drive veterinare a rentgen (jako - fakt necekat, "vcera bylo pozde"), aby se videlo co se vlastne stalo a v jakem stavu kloub a kost je - dle toho pak postupovat dal. To sami doma pres internet nevyresite. Muze se tam klidne rozjet nehezky zanet, muze se kloub a kost nevratne poskodit atd. Chce to ale veterinare s aspon nejakou praxi s plazy.

Tak ještěrka si celý den proležela ve veterinárním centru kde se mimo jiné specializují i na plazy. Po rentegenujou se ukázalo že je nožka opravdu zlomená a a zafixovali ji k tělu. Dále jsme dostali tekutý vápník, který máme injekčně podávat do tlamičky. Ještěrka byla odvapněná pravděpodobně kvůli další falešné snůšce. Dále po dobrání budeme řešit lepším doplňkem stravy pokud máte nějaký dobrý tip budu ráda.

Drzim palce az to rozumne sroste. Vic neporadim, tohle nechovam, snad jen ze resit nejake extra doplnky stravy je dost zbytecne, dulezite jsou podminky jako takove (spravna teplota, spravne osvetleni s potrebnym podilem UV-B = co mate jako zdroj UV, jak daleko, jak stary...). Smes Roboran H + Plastin vyhovuje vsemu co chovam, finta pokud si zvire bez nuceni lizne ovocne presnidavky tak primichat do ni. (Netusim vubec jestli ma smysl u tohohle druhu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru