Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jedno slepé oko chameleona ?

Dobrý den,
Už od malička trápí mého chameleóna levé oko. Jako malá byla velmi nešikovná, neuměla se trefovat jazykem do potravy, častokrát padala z větviček. Pořád jsem si říkala, že je malá a nešikovná a teprve se učí. Předtím jsem měla tři chameleóny, ale ani u jednoho z nich se mi neprojevila žádná nemoc.Tohoto chameleóna mám už něco málo přes rok a problém nezmizel. Teď, když už je více vyvinutá, bulva levého oka je menší než pravá, do potravy se stále nemůže trefit a na levé oko mi přijde, že tolik nereaguje na okolní svět. Když v noci spí, levé oko je stále otevřené a pravé zavřené. Nijak levé okolo neotéká ani nehnisá, je stále při své váze, jí, pije, ani zbarvení není nijak zvláštní, proto jsem ještě nenavštívila veterináře.
Našel by se prosím někdo, kdo by mi poradil jestli to je opravdu slepota a jak to řešit, popřípadě zda mám raději navštívit veterináře nebo máte někdo stejnou zkušenost?
Děkuji mockrát, budu velice vděčná za vaší pomoc.
- Kateřina

Předmět Autor Datum
Nechovam chamiky = nechci mudrovat, ale je tady stejne polomrtvo, tak jen ciste muj osobni nazor - d… poslední
lucifer 10.07.2018 21:03
lucifer

Nechovam chamiky = nechci mudrovat, ale je tady stejne polomrtvo, tak jen ciste muj osobni nazor - dle popisu myslim ze jde nejspis o vyvojovou vadu, a nic rozumne s tim nejspis nenadelate. V prirode by to vyresil pan Darwin a prirozeny vyber - je jasne jak. Doma vam to pri patricne starostlivosti holt prezije, pokud nijak nestrada a netrpi neni duvod utracet - jen by se v zadnem pripade tohle nemelo mnozit. Jini by se mozna vyjadrili radikalneji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru