Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon Řasnatý - agresivní chování

Ahoj,

máme doma už asi 5 let pagekona - samce. Přivezli jsme si ho z UK před 3 lety. Vždycky byl velmi klidný, nechal se vytáhnout z terária a neutíkal z ruky. Ani po převozu nejprojevoval žádné agresivní chování, koupili jsme mu i dvojnásobně větší terárium než měl.
Je to asi půl roku, kdy začal být agresivní, skoro nespí a jakmile se něco hne kolem jeho terária je u skla a "číhá". Případně se s otevřenou tlamkou vrhá ke sklu a útočí na nás, nedávno se mi dokonce "zakousl" do ruky, když jsem mu měnila žrádlo a nechtěl mě pustit až jsem měla silný otisk tlamy na ruce.
Co se týče vlhkosti, tak má vysokou a pravidleně stříkáme terárium, žere také pravidelně a celkově vypadá, že dobře prospívá - v noci ho hodně slyšíme, jak skáče v teráriu a i roste a pravidelně se svléká.

Nemáte s tímto chováním někdo zkušenost? Je něco, co můžeme pro naší ještěrku udělat aby se uklidnil a byl opět pohodový a především přestal být útočný. V posledních měsících ho musíme dokonce ve dvou krmit aby jeden odklákal ještěřáčka na druhý konec teraria a druhý mohl vzít misku na žrádlo.

Moc děkuji za rady!!!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny