Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon Řasnatý - agresivní chování

Ahoj,

máme doma už asi 5 let pagekona - samce. Přivezli jsme si ho z UK před 3 lety. Vždycky byl velmi klidný, nechal se vytáhnout z terária a neutíkal z ruky. Ani po převozu nejprojevoval žádné agresivní chování, koupili jsme mu i dvojnásobně větší terárium než měl.
Je to asi půl roku, kdy začal být agresivní, skoro nespí a jakmile se něco hne kolem jeho terária je u skla a "číhá". Případně se s otevřenou tlamkou vrhá ke sklu a útočí na nás, nedávno se mi dokonce "zakousl" do ruky, když jsem mu měnila žrádlo a nechtěl mě pustit až jsem měla silný otisk tlamy na ruce.
Co se týče vlhkosti, tak má vysokou a pravidleně stříkáme terárium, žere také pravidelně a celkově vypadá, že dobře prospívá - v noci ho hodně slyšíme, jak skáče v teráriu a i roste a pravidelně se svléká.

Nemáte s tímto chováním někdo zkušenost? Je něco, co můžeme pro naší ještěrku udělat aby se uklidnil a byl opět pohodový a především přestal být útočný. V posledních měsících ho musíme dokonce ve dvou krmit aby jeden odklákal ještěřáčka na druhý konec teraria a druhý mohl vzít misku na žrádlo.

Moc děkuji za rady!!!

Předmět Autor Datum
Dobrý deň, videla som Váš príspevok a bohužiaľ žiadnu odpoveď. Rada by som sa Vás teda spýtala, či… nový
ZuzkaGeko 31.10.2020 21:32
ZuzkaGeko
Dobrý den, Děkuji za zprávu a za reakci. Bohužel se nám nepodařilo přes nikoho dopátrat co změnilo… poslední
SteveDot-mail 14.11.2020 09:34
SteveDot-mail

Dobrý deň,

videla som Váš príspevok a bohužiaľ žiadnu odpoveď. Rada by som sa Vás teda spýtala, či viete o čo išlo alebo či to potom Vášho pagekona prešlo. Mám rovnaký problém. Mám ho rok, doteraz všetko super, bol zvyknutý, že sme ho brávali do rúk, milé zvieratko. Teraz útočí na všetko, čo sa pohne.
Ďakujem za odpoveď.

Dobrý den,

Děkuji za zprávu a za reakci. Bohužel se nám nepodařilo přes nikoho dopátrat co změnilo povahu našeho gekonka a případně čím nebo jak bychom ho opět uklidnili. Jeho chování se bohužel stupňuje, takže ho máme jen v kleci a vytahujeme ho pouze při čištění klece, což je velká opereca a naposledy se do mně dokonce zakousl tak, že mi nešel sundat z prstu. Má období, kdy na nás přes sklo neútočí a pak úplně otočí a nebýt skla, tak nás "sežere" :). Zkoušela jsem i přes odborníka ze Zoo, ale bohužel nikdo nic nevěděl.
Držím palce ať je váš gekonek hodnější a pokud bych se ještě něčeho dopátrala, tak ráda pošlu radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru