Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka nepřijímá potravu

Dobrý den

Moje Korálovka NZ 2016 nechce žrát. Je stará 2roky,měří 93 cm, pravidelně přijímala živou i mrtvou potravu, již krmím cca každý 10 den skákavkou nebo malou myší, nikdy nebyl problém ale teď již nechce přes tři týdny žrát. Krmím mimo tera v plastovém boxu, párkrát i v tera,ale snažím se temu vyvarovat kvůli obalení stravy substrátem (bílí písek vs, štěpky a malé kamínky). Podmínky v tera jsou ideální,vlhkost,ukryty atd. Nechce ani mrtvou aní živou potravu, ani neutočí, vždy se jen opovrhovaně zahrabe do substrátu. Nechával jsem s ní potravu i delší dobu,vždy výsledek stejný absolutní nezájem. Zkoušel jsem i menší potravu, osrstěná holata,nic nepomohlo. Někde jsem se tu dočetl že člověk nemá plašit, že vydrží bez potravy i měsíc,ale zajímá mě vaše zkušenost.

Měli jste někdy stejný problém,zda je to jen nechut kvůli vysokým teplotám,nebo ji radši nechat zkontrolovat veterinářem?

Děkuji za radu všem teraristům

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen pár poznámek. Pravidelně nikdy nekrmím, vytvářím období "hojnosti" a "bídy". Vyrábím období dešť… nový
Blaberus 14.09.2018 18:47
Blaberus
1x10 u lampropeltisek moc často??? Je třeba si uvědomit, že korálovky jsou naprosto jinak agilní než… poslední
Epanterias 15.09.2018 12:34
Epanterias

Jen pár poznámek. Pravidelně nikdy nekrmím, vytvářím období "hojnosti" a "bídy". Vyrábím období dešťů a sucha.
Zamýšlím se nad 1x10, zda není moc často? Osobně mám sklon k lehkému hladovění, než lehké přecpanosti.
V jaké je kondici? Sklon k obezitě? Asi potravu spíš odmítá ...
Můj názor. Zkušenosti s L. t. c. a L. t. t., příp. L. m. m. mám. Pozdě, ale pro další čtenáře. Nějaká reakce tazatele?

1x10 u lampropeltisek moc často??? Je třeba si uvědomit, že korálovky jsou naprosto jinak agilní než hroznýši či krajty a troufám si říct, že předčí i užovky. Mají mnohem rychlejší metabolismus a na rozdíl od zmíněných je vidět přežraná korálovka výjimečně.
Jak psal výše kolega, jednou za deset dní dávat skákavku či malou myšku korálovce o metrové délce je zbytečně málo.
Osobně spatřuji problém ve vysokých teplotách, které panovaly. Některá moje zvířata taky nežrala, jiná setrvávala stabilně ve vodě i přes to, že se jim netopilo (např. situly).
Další bod k Vaší poznámce - období dešťů? Chovám a choval jsem přes dvacet let lampropeltisky mnoha druhů a forem, vlhkost pro ně vyjma pár forem není vůbec důležitá a jakékoliv vlhčení formou vlhkého substrátu a rosení je naopak ke škodě. Ať už jde o getuly nebo triangulumky, jsou spokojené na suchém substrátu s miskou s vodou. Ubikaci mám doplněnou o vyšší box s vlhkým lignocelem, který zvířeti umožňuje se do něj zahrabat, kdykoliv potřebuje. Zvířata tam lezou kdy uznají za vhod, ale rozhodně nemůžu říct, že jsou tam nalezlá stále, protože je substrát suchý, nebo kvůli vyšší potřebě vlhkosti před svlekem. Naopak, dost často se tam uchylují zvířata hledající bezpečí a klid, kupříkladu zvířata čerstvě nakrmená.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru