Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodný ještěr pro náročnou teenagerku...

Zdravíčko,
Mám pro vás velmi náročnou prosbičku...
Je mi 16 a dost mě zaujala teraristika a už dlouho bych si přála pořídit si nějakého toho ,,dráčka" . ??
Bohužel mám ještě dost omezení, vzhledem ke svým možnostem...
Nuže...
Potřebovala bych jakéhokoliv ještěra/plaze, který
• Nebude potřebovat moc velké terárko čímž mám na mysli 60×50×80... (Šířka×délka×výška) Něco takového?
• Který bude buď starší nebo se bude dožívat třeba max 5 let... (Aby nezůstal rodičům na krku až odejdu na kolej, na výšku)
• Cenově dostupný pro studenta takže i s vybavením tak do 4000.
• Který by defakto vydržel týden bez péče - když pojedu na dovolenou nebo tábor... - (Což možná není zas tak rozhodující protože bych ho mohla dát hlídat příteli, který má v teraristice také dost zalíbení...)
Tak prosím... Pokud existuje nějaký takový tvor, hned mi dejte vědět...
Vy ostatní mi klidně řekněte, ať se na to vykašlu a pořídím si leguána, který se mnou bude spát v posteli, až budu mít vlastní byt... Pochopím to. ?

loading...
Předmět Autor Datum
Ahoj, máš docela zodpovědný přístup a reálné požadavky...k věci, nevím o mnoha menších ještěrech, co…
Cinkodan 29.08.2018 10:06
Cinkodan
Dobrý den. Mockrát děkuji za odpověď a za rady. Osobně se mi nejvíc z vámi doporučovaných plazíků lí…
Šáruš_Dráček 29.08.2018 13:46
Šáruš_Dráček
Ti ciliáti jsou relativně nenároční, zato se dožívají i přes 15 let. Co se druhů týče, spíš chovám L… nový
Cinkodan 29.08.2018 14:21
Cinkodan
Osobne bych doporucil gekoncika nocniho, zije citelne dele nez je pozadovane, ale je to velmi nenaro… nový
lucifer 29.08.2018 15:56
lucifer
Fine. Díky moc za pomoc a za rady. ? poslední
Šáruš_Dráček 30.08.2018 00:48
Šáruš_Dráček

Ahoj, máš docela zodpovědný přístup a reálné požadavky...k věci, nevím o mnoha menších ještěrech, co by se dožívali max. těch 5 let, ale třeba Takydromus sexlineatus, Anolis carolinensis, nebo Lamprolepis smaragdina můžou být okolo 5-10 let (žádný z nich jsem osobně ale nechoval). A obecně, čím kratší život druhu, tím to bude menší prcek - což zase znamená intenzivnější péči a případné problémy s těmi pár dny bez dozoru...
I na VŠ můžou malé terárko tolerovat, na koleji kde jsem byl jsem měl v poho malé terárko s Podarciskama, vím o lidech, co tam měli králíky, po skříních hady či baterie hmyzu...nic z toho oficiálně, ale tak nějak to vedení koleje přehlíželo, možná i vzhledem k zaměření dané VŠ.
Většina chovaných plazíků se dožívá kolem těch 10-30 let a možná bych s tím vážně počkal, až budeš ve vlastním.
Já jsem jako kluk začínal v tvém věku a situaci s odchycenými mláďaty Lacerta agilis ze zahrady, pár měsíců je v sezoně vykrmit a pak pustit...jen tak na okraj, oficiálně legální to není samozřejmě.

Dobrý den.
Mockrát děkuji za odpověď a za rady.
Osobně se mi nejvíc z vámi doporučovaných plazíků líbil ten scink, tedy Lamprolepis smaragdina. Ten je z nich asi i nejméně plachý že? Tzn... Nechal by se i krmit z ruky, nebo tak?
Potom mi při projíždění internetu padl do oka pagekon řasnatý, Correlophus ciliatus. Myslíte si, že je pro mé podmínky vhodný?
Děkuji.

Osobne bych doporucil gekoncika nocniho, zije citelne dele nez je pozadovane, ale je to velmi nenarocne zvire, kdyz jednou tydne vymenite misku s moucnymi cervy, tak staci komukoliv rict "jednou za par dni jen dolej vodu do misky", pripadne "do misky s cerviky dej kolecko mrkve a piskot". Navic jsou prirozene odvazni a zvedavi, nechci rict ze vylozene kontaktni - ale velmi snadno si zvyknou na manipulaci, na ruku, sami si na ni radi vylezou aby ji prozkoumali atd. Oproti ciliatum (mame doma oboje) - sice potrebuji vyhrev - to jde velmi jednoduse zautomatizovat, ale nepotrebuji pravidelne roseni, nepotrebuji krmit cvrcky (s moucnymi cervy je mnohem mene starosti), lip se s nima manipuluje atd.

(ok, ciliaty "jde" mit i pouze na Repashy instatnich kašičkách, ale to je takove - ja nevim, osobne se mi to nelibi, prirozenejsi je pro ne lov hmyzu)

- nejaci gekoncici - "zachranenci" mi skoncili pred casem i tady v praci, muzete se na ne mrknout online: http://zoo.peklo.biz/?page=cam6

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...