Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kůra z lesa do tera?

Zdravím, dnes jsem v lese našla nádhernou kůru ze smrku(myslím, jen jsem to vzala a šla, nepodívala jsem se z čeho je, každopádně to byl jehličnan). Má otázka zní co s ní?
Mohu jí dát do tera k užovce nebo krajtě? A jak ji správně očistit pokud ano?
Savo,voda, horká voda, vyvařit a do trouby na hoďku?
Díky

Předmět Autor Datum
Oklepat a maximálně očistit kartáčem pod teplou vodou. ;-) Nechápu, co je to za módu, tohle to pečen… nový
Haboš 08.09.2018 18:31
Haboš
Přidávám se k souhlasu, já mám v tera na větvích stále krásně živé lišejníky a na zemi živej mech a… nový
ahoj1 01.10.2018 00:06
ahoj1
I když tady máme BIO jádro, já používal dlouho dubové listí a kůru. Po nedobrých zkušenostem předevš… poslední
JJLoky 03.10.2018 10:58
JJLoky

Oklepat a maximálně očistit kartáčem pod teplou vodou. ;-) Nechápu, co je to za módu, tohle to pečení dekorací do tera. Už tu bylo napsáno mockrát, že se tím zničí všechny mikroorganismy, na kterých potom akorát bují plísně. A Savo patří na podlahu, ne do terárka. Vždyť v přírodě ten had taky nežije ve sterilním prostředí a nějaká ta houba, nebo případný hmyzák, vylezlý z kůry mu neublíží.

Přidávám se k souhlasu, já mám v tera na větvích stále krásně živé lišejníky a na zemi živej mech a hýčkám si obojí. Savo podle mě patří akorát do nemocnice a horká voda do instantní polívky. Pokud dojde k nějaké infekci nebo nutnosti karantény, tak je stejně lepší dekorace vyhodit než je jakkoli kuchyňsky upravovat. Ještě když si představím, jak ta pečená větev musí čmoudit a smrdět na celej barák!

Ale proti gustu žádnej dišputát, jsou lidi, kteří V DNEŠNÍ DOBĚ nevědí nic lepšího, než špinavé houbičky na nádobí zapékat v mikrovlnce!
https://ona.idnes.cz/nejvetsim-hnizdem-bakterii-v-byte-je-obycejna-houbicka-na-nadobi-pw8-/zdravi.aspx?c=A091101_115311_zdravi_ves
Stejnej humus, jako když se před rozšířením automatickejch praček musely vyvářet podělaný plíny a usoplený látkový kapesníky ve velkým hrnci v kuchyni!

I když tady máme BIO jádro, já používal dlouho dubové listí a kůru. Po nedobrých zkušenostem především s hmyzem (klíště, červotoč), jsem začal používat SAVO. Prodává se SAVO na dětské hračky. Pořádně nastříkat ať se vsákne, nechat vyschnout a vyčichnout a pak do teráia. Vím že klíště hada nezabije, ale tahat ho z mazlíka co není zrovna chovací tip, není žádná prd... sranda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru