Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá lapá po dechu?

vidim jen prvni fotku - ostatni se nejak nepovedlo nahrat, na te prvni gama v celkem rozumne kondici, z popisu: ta kuze v nose byva, obvykle to dostane ven bez problemu pri svleku cumaku - hlavy, ale nekdy tam zustane a jde pak tomu takhe pomoct. Terarko mi prijde pro dve dost male, tak na hrane. Dle toho co vidim - klasicke celosklenene, s uzkym pruhem vetrani na strope a pak neco malo pod kolejnickami, za ruzne infekce dychacich cest, problemy s dychanim muze vetsinou prave spatne vetrani teraria.

S tim souvisejici - neprehanejte roseni agam, ani nejake piti z ostrikovace - ony potrebuji te vody fakt minimum, je uplne normalni ze vubec nepiji pokud zerou nejake "zelene". A "zelene" se tomu rika proto ze je dobre jim davat hlavne nejake "listy" - ne nakrajene jablko. Uplne idealni od jara az do mrazu trhat venku listy pampelisky - kdyz je date do te misky s vodou, vydrzi klidne 2-3 dni, a agamy si vemou kdyz budou chtit. Jablko nedavat, vseobecne nejake ovoce, nebo krajenou zeleninu jen vyjimecne jako pamlsek.

Je v terariu i vyhrevne msito? Gradient 25-32°C je OK, ale chce tam mit i nejake vyhrevne misto - klasika treba vetsi plochy kamen pod zarovkou ktery mmuze mit 40-45°C. Maji zdroj UV-B, jaky a jak daleko od nich? Vseobecne se v tak malem terariu spatne dosahuje potrebneho - chtelo by vetsi, pokud misto doma dovoli.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny