Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmení papoušků-je to OT

Ahoj všem, vím, že je to OT , ale tuším, že i mezi chovateli plazů se najdou lidi co mají nebo chovají papoušky.Jde o to, že teď všichni krmí granulema a de facto průmyslovými věcmi.Já tedy měla papoušky dříve, před rokem 2002, než přišli povodně a vždy jsem krmila směsí, kterou jsme si míchala sama, vaječnou míchanici jsem si taky dělala sama, všechny traviny, větve na okus a ovoce a zelenina, vždycky jsem si myslela, že je to dobře, papoušci byli zdraví a měli pravidelné odchovy.
Před necelým rokem jsem se k papouškům vrátila, už ne v takovém množství, jen pro radost.Přidala jsem se do skupin, myslela jsem, že se dozvím něco nového, kouknu na fotky atd....No dozvěděla jsem se, že vlastně dělám všechno úplně špatně, že krmení jen granulema a ovoce, zelenina občas, vaječnou míchanici je nejlepší koupit hotovou, že je vlastně tím krmením zabíjím.
Granulema nekrmím ani psy a kočky a nějak se mi příčí je dávat papouškům.
Dělám fakt všechno blbě a jsou ty granule fakt tak nezbytný? Děkuji za odpovědi a za případné nesmazání dotazu.

Předmět Autor Datum
:-):-) Ahoj. No asi tak není nic jednoduššího než obejít voliéry a případně dosypat granule:-[. Tak… poslední
Petrš 09.10.2018 14:41
Petrš

:-):-) Ahoj.
No asi tak není nic jednoduššího než obejít voliéry a případně dosypat granule:-[.
Tak záleží jací papagájové to jsou také, já je pro změnu již mnoho let nedělám zkrátka nebyl čas - běhat na proutí , krájet spoustu ovoce a zeleniny,hlídat kde co dozrává atd. a denně připravovat pro každé tác žrádla.
.

Nic proti granulím nechci zde rozpoutat nějakou OT.debatu ! Ale hlavní ta nosná složka by se mněla skládat pro ně z přirozené čerstvé potravy vyvážené i když žerou to či ono a vše tak přeci jen jednou vezmou toho více a podruhé něco jiného zkrátka přesně to co právě potřebují a mohou si to regulovat------u granulí jasně nelze--- ovšem jak říkám záleží na výrobci granulí jestli je tam opravdu to co deklaruje v OK kvalitě.
Př. mimo mísu teda já myši krmím granulema ale dostávají ještě spoustu okolo, vit. mrkev,jablko atd.+ echt jednou týdně granule pro koťata.A pokud takovou myš šoupnu varanům tak ani nekoušou jen polykají:-) ovšem myš jen na granulích byt OK kolikrát ani nechtějí jen když jde do tuhého.Tak že resumé je asi to , že poznají co je dobře a to samé je si myslím ---čerstvá potrava podpořená třeba těma granulema a nebo jen - - papoušek-plaz to je fuk jen na granulích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru