Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama nechce přijímat rostlinou potravu

Zdravím všechny, prosím o radu ohledně mé vousatky. Bude to skoro rok co jsem si pořídila svou první agamku, nikdy se jí moc nechtělo do přijímání rostliné potravy, ale většina chovatelů mi řekla, že do 1 roku bych měla agamce cpát co se do ní vejde :) Od cca 10ti měsíců jsem začala krmit obden (cvrčci, sarnčata, sem tam nějaký šváb nebo zophobas, v létě smýkaný hmyz z louky) i když nabízím zelené denno denně, jen výjiměčně si ho vezme, spíše tak trochu z donucení. Po celou dobu naízim z vlastní zahrádky rukolu, pampelišky, nať od mrkve, salát, jitrocel, jetel, prostě snad všechno co si vzpomenete. Nyní jsem si dala předsevzetí, že to snad není možné a prostě to zelené sníst musí (když to notmálně zvládnou všechny agamy) Zkouším tedy již 3. den nabízet jen zelené, bez živé potravy a na zelené se maximálně tak podívala..

Můžete mi někdo poradit, jak tuto situaci řešit ? Je vůbec rešitelná? Nechci abych udělala nějakou chybu ohledně potravy přecijen je to můj první plaz.

Jinak podmínky v teráriu: 110x70X88, teploty okolo 29 stupnů plošně, 2 výhřevná bodová místa- jedno UVB lampa SunLux UV 70W PAR30 (malinko přez 40°), druhá obyčejná bodovka 40W (cca 35°), na dosvícení zářivka, podklad přepečený písek do tětských hřišť, bohatá 3D stěna vlastní výroby.

Nějak nevím, kde by mohl být problem. Poraďte prosím, děkuju za Váš čas.

Předmět Autor Datum
Vubec bych se tim netrapil, podminky mate spravne, agama vypada v dobre kondici - pekne zvire, tak h… nový
lucifer 25.10.2018 17:39
lucifer
Tak ted jste mě velice uklidnil. Děkuji moc, občas jí přemluvím, ale nedá si říct a nedá.. četla jse… nový
baru.A 25.10.2018 18:36
baru.A
Krásná agama, velmi krásná nový
Agamí žena 06.11.2018 10:23
Agamí žena
Děkuji moc, je to prostě můj poklad. poslední
baru.A 09.06.2019 23:47
baru.A

Vubec bych se tim netrapil, podminky mate spravne, agama vypada v dobre kondici - pekne zvire, tak holt to bude masotarian. Nektere tomu zelenemu proste moc nedaji, nic se nedeje. Klidne krmit dal obden nebo i jen jednou za 3 dni hmyzem, nechat trvale zelene - kdyz bude chtit, veme si sama.

Tak ted jste mě velice uklidnil. Děkuji moc, občas jí přemluvím, ale nedá si říct a nedá.. četla jsem, že když má agama v jídleníčku přebytek živočišné potravy, může dostat dnu, která prý končí vždy smrtí. To mě tedy jako neznalce velice vyděsilo..
Ale zatím je vše v pořádku, děkuji ještě jednou a při hezký den :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru