Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kŕče

Dobry den mame 4 mesacne mlada gekoncika a dostala kŕče. Trha jej telom pri chodzi akoby jej vystrelovali končatiny. A malicko zerie. Takmer vobec. Ale vodu pije.

Předmět Autor Datum
Jake mate pdminky? Teplotu, vybaveni teraria? Davate nejake mineraly/vitaminy? Jaka barevna forma je… nový
lucifer 17.11.2018 12:48
lucifer
Teplota je pod svetlom okolo 33 v kute okolo 26 primer cca 27-28. V noci klesa bez svetla a kamena n… nový
Susenka 17.11.2018 17:27
Susenka
Hm, takhle na dalku tezko radit, ono nejspis i "na blizko". Podminky mi prijdou celkem v poradku, ge… nový
lucifer 22.11.2018 10:54
lucifer
Je to bezna zmes od exo terra takze tam asi problem nebude. V podstate za vyse 3 tyzdne zjedla asi l… nový
Susenka 22.11.2018 12:01
Susenka
Možno má fóbiu z hmyzu... Treba zájsť k veterinárovi. nový
Mlocik97 23.11.2018 17:48
Mlocik97
Boli sme. Nakazal krmit do krku. testy su ok. Proste je divna:D Krmime v podstate nasilu. Uz negrcka… nový
Susenka 27.11.2018 21:47
Susenka
Uprimne, nasilne bych nekrmil. To u gekonciku ani nejak rozumne nejde. Pokud ma prezit, musi to zrat… poslední
lucifer 28.11.2018 08:17
lucifer

Teplota je pod svetlom okolo 33 v kute okolo 26 primer cca 27-28. V noci klesa bez svetla a kamena na 22-23.Podstielka je piesok ma ukryty 2 plus ma vyhrevny kamen nie stale zapnuty. Ma misku s vitaminami a cervami ma misku na vodu kazdy den čistú. Mal by to byt Tangerin +Higt Yellow. Tak som to nasla poznacene

Hm, takhle na dalku tezko radit, ono nejspis i "na blizko". Podminky mi prijdou celkem v poradku, gekoncici jsou vseobecne nenarocni, napada me jedine jake konkretne jsou ty "vitaminy", jestli se nemohlo necim predavkovat - pokud to je bezna smeska mineralu/vitaminu ktera se gekoncikum dava, tak se nemuze dle mne stat (vyhrevny kamen bych nechal klidne zapnuty trvale). Jinak to nejspis vypada na postizene - "nepovedene" mlade - vrozenou vadu s kterou nic nenadelate. :-(

Je to bezna zmes od exo terra takze tam asi problem nebude. V podstate za vyse 3 tyzdne zjedla asi len 1 mini cvrcka. Cervy uplne odmieta. Ak sa k nej priblizime pinzetou a hmyzom tak odvrati hlavu a ujde. Ani behajuci hmyz jej nic nerobi. Ako keby ho ani nevidela. Ked do nej nahodou narazi vydesi sa :-( neviem ako dalej. Nechcem aby sa vyhladovala na smrt. Ale presne mi pride ako trochu mimo. Pomala velmi malatna.

Uprimne, nasilne bych nekrmil. To u gekonciku ani nejak rozumne nejde. Pokud ma prezit, musi to zrat samo. Za mne - teploty vypadaji OK, nechal bych tam trvale nejaky hmyz - misku s moucnaky (pisete ze ma), a par cvrcku (+ krmeni pro ne). Pres noc nechal zapnuty topny kamen, a slabe prisviceni, jen tolik aby mohl gekoncik lovit kdyz je kolem klid a nic ho nestresuje. Treba neco z par bilych LED diod nastavenych na zlomecek svitivosti ala. "mesic za uplnku".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru