Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama má křeče?

Dobrý den, 18.11 2018 jsme koupili 2 nové Agamky na teraburze, obě byli v pořádku akorát ta menší, samička měla občas takové jakoby křeče. Někdy zvedla zadní nohy, přední dala podél těla a prostě se třepala. Dnes se stalo že obě agamy ležely na poličce (ta druhá je samec mimochodem) a před pokličkou dole proběhl Cvrček, oba za ním skočili, samec ho snědl ale samička najednou dala zadní nohy do vzduchu, jednu přední taky a tou druhou se dotykala země, měla u toho otevřenou pusu a zdálo se mi jako by tu pusu nemohla zavřít.

Vždy po křeči se zase postaví normálně, často ji ale vidím jak má křeče v zadní noze v prstech. Jinak jí normálně, ne že by byla nějaký lenoch, dost skáče a běhá.

Pokud to nepřestane, určitě půjdeme do veterináře, ale než tam půjdeme chtěla bych vědět jestli někdo tady s podobnými věcmi má zkušenost, a kdyžtak by mi poradil.

"http://i65.tinypic.com/zwhsg.jpg"

Odkaz na fotku s danou agamkou

Předmět Autor Datum
Nikdo se nema k odpovedi, no - tak je to zase na mne, ale nebude se vam to libit.... ...krece v zad… nový
lucifer 16.01.2019 17:46
lucifer
Ale ne.. A.. Je možné že to dělá jen tak? My máme ještě totiž 2 agamy, už dospělé, samec a samička a… nový
Agamí žena 18.01.2019 18:38
Agamí žena
Nechci soudit, a uz vubec ne na dalku - jen jsem uvedl s cim podobnym jsem se uz setkal. Doprejte vs… nový
lucifer 18.01.2019 19:15
lucifer
Aha, moc vám děkuji za odpověď, kdyby se to zhoršilo/zlepšilo napíšu vám poslední
Agamí žena 18.01.2019 20:26
Agamí žena

Nikdo se nema k odpovedi, no - tak je to zase na mne, ale nebude se vam to libit....

...krece v zadnich nozickach muzou byt nedostatkem vapniku, pripadne i predavkovanim vitaminy (podavani kapalnych pripravku s vitaminem D3 treba) - spis je to ale jen takovy neklid v prstech, pocukavani. Pokud to druhe zvire normalne prosperuje, jste si jisti spravnymi podminkami, agamky maji vse co potrebuji - dostatek svetla, tepla, UV-B, nepodavate nejake vitaminove koncentraty kterymi by jste mohli predavkovat, tak pravdepodobne pujde o vrozenou vadu a nebude to mit dobreho konce. Mel jsem pred par lety neco podobneho u samce - projevilo se naplno az v dospelosti, v obdobi rustu ne. Postupne jak dospel trpel cim dal tim silnejsimi krecemi (misto pohybu za krmenim se prohnul v kreci, a nebyl schopen se pohnout z mista), nakonec nebyl schopen ani se nazrat - musel jsem ho utratit. Zadna pricina nezjistena, po vsech strankach jinak normalni "zdrave" zvire - proste "vadne geny" - vyvojova vada, dle mne. Dan za inbreeding a slechteni veskerych barevnych forem atd. :-(

Ale ne.. A.. Je možné že to dělá jen tak? My máme ještě totiž 2 agamy, už dospělé, samec a samička a jak ta samička byla malá tak pořád kulhala na zadní nohu, zašli jsme do veterináře ten ji dal injekce s vápníkem a nemá žádné problémy... :( nemůže to být podobný případ? Ale já vidím že píšete že ty křeče byly čím dál silnější, u mé Agamky se mi zdá že to pravé dělá o trošičku méně

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru